Belajar Piano

Piano dan Biola, dulu gua tertukar.



"Selamat datang ke Bunyi Piano Studio. Boleh saya bantu?"

"Em. Saya mahu daftar anak saya belajar piano"

"Boleh... boleh... Nama Encik?"

"Amir Syahir bin Yaakob"

"Ok... Nama anak Encik?"

"Alisaa Raihana binti Amir Syahir"

"Ok. Boleh minta anak Encik datang minggu depan. Ini jadualnya. Erkkk... mana dia?"

"Tuu..."


Anak gua yang berusia dua tahun terkedek-kedek jalan sambil hisap botol susu.

"Gila".
Terus makwe kaunter itu blah sambil laung "Pak Guard, Pak Guard"


Ekceli, memang budak-budak umur dua tahun  tak boleh belajar piano lagi? Bukan melentur buluh biar dari rebungnya? Gua mahu anak gua belajar main piano dulu. Nanti bila besar sikit, baru gua suruh anak gua belajar memanah dengan berenang serta menunggang kuda. Seruan Nabi kita, mana leh tinggal, ye dak?


60 ulasan:

Mcjust berkata...

err. aku guna bunyi2 piano yang orang buat kot microsoft excel tu.

aci tak? :p

eqacashperlala berkata...

cantik perangai kauuuu

Amir Syahir berkata...

mc, ade eh..tak aci. kena main dekat pintu baru aci. igt..aci2 buka pintu. okay?



eqa-well..keh2

Unknown berkata...

alissa..sedap nama tu..aku pelik..nape entry kali ni x dk coli-colian?

platipus berkata...

aku lg seronok bila baca cerita pasal anak kau, makwe kau, ibu kau drpd baca pasal coli..

sbb aku dpt rasa sifat penyayang tu wujud dlm diri seorg hiro..

hidup sifu!

Amir Syahir berkata...

mr ket- kt kedai faris kulup kita cte.


platipus--keh2..

platipus berkata...

sifu, mahu join kau dan encik ket minum2 kt kdai faris kulup boley?

Cik Tim berkata...

haha... ada kena halau. orang nak belajar.. adeh.. apa la..

Amir Syahir berkata...

plat-leh ke tulis plat je ne..malas na pepanjang. leh2..datang pahang. lu duk mana?




roses-emm..tu lah.

platipus berkata...

sifu,aku duduk jauh la..kau tggl dekat pahang rupa nya.

Verdict berkata...

aku suka lelaki main piano..

jari dia sangat runcing, kuku pink!

hehe

Amir Syahir berkata...

belajar dekat pahang.

Amir Syahir berkata...

fiq-ske? si dia tu mesti tw pasal ne..hii

platipus berkata...

blaja dekat phg?
ow..

geeds berkata...

it happens to be that i don't know how to play the piano. haha.
tapi saya tahu berenang, menunggang kuda dan memanah. (:
i still wanted to know how to play the piano tho.

Amir Syahir berkata...

ogawa haluu.

Rowena Zainuddin berkata...

eeeerrrrr...
kesian ok suruh baby main piano..

definitely.me berkata...

hahahahahaa..
sengal tol.
gila lawak.. T__T

Awanama berkata...

gua dah tua bangka ni baru planning nak belajar piano dan gitar.

hikhik.

tunggang kuda? ok tahun depan gua buat.

Awanama berkata...

dulu aku tunggang keldai. tapi, sekerat jalan je keldai tu jalan dah stop! T____T

kata kila berkata...

malaysia beb.kalau kat china, jepun semua dah boleh jadi pro dah setakat umur 2,3 tahun tu

Unknown berkata...

agak2 la 2 tahun
ckp pun x petah
hohohoh

adrinaqamarina berkata...

bagus jugak ajar anak2 kemahiran yang bukan sume orang ade

emirhasnan berkata...

meh aku nak ajar anak kau.

nak?

Yutaka Mushimura berkata...

boleh aper belaja piano...untung nyer cikgu yang kan ajar anak ko tuh...

heheh..soh jer men tekan2...;P

Fazleyatul Aini berkata...

haha agak2 la
tgh isap susu lagi tuh
buat dia kencing dlm kelas piano tuh kang, camno
haha

Unknown berkata...

itu pun nk halau?? -.-"

ntah pape jerk

cikpia berkata...

aku suka bila ko citer pasal anak ko...... nampak real siot!!!!

sumpah i adore penulisan ko walau ko tak hensem..... (festaim aku kata hiro tak hensem. ha ha.....)

platipus berkata...

sofia...hiro ni nmpk syg gila kt bini dia ngn anak dia kan

Bijen M. berkata...

Belajar main Guitar Hero dulu.

Yuyu berkata...

kah3..lawak2...

Mohd Nor Quiyyum berkata...

ajaq anak ang mancing udang la
haha

Mat Sentap berkata...

nape lu x letak nama anak lu macam nama gua?? Aliesya Amani. hehehe.

Gua nanti anak gua umur 2 tahun gua nak ajar main gamelan.

emak. bukan penari tiang berkata...

sapa kata budak 2 thn x bleh blajaq piano???

sapa kata?????

sapa??????????????

bengong!!!

bayi ibarat sponge! paham? bukan spongebob!

hang ajaq la apa pun, depa bleh!

tiafazunia berkata...

gua syak lu neh da tak sabar nak kawen,
kahkah~

Mimie.Candy Cane berkata...

anak gua nanti bila cecah umur 2 taun ,gua nak ajar main batu seremban dulu.dah master main batu seremban,baru leh main piano..

plumpy.tootsie berkata...

babi.

umur 2tahun baik lu ajar mengaji dulu.

Cik Aien berkata...

lorr, 2 tahun baru.. xpyh bazir la

berkata...

hahaha...bapak yg gigih....

platipus berkata...

toot toot : kau jgn babi kn sifu aku.nanti aku pon turut ter-babi..hik hik

::..dYa..:: berkata...

hahahha

lawak laaa

Amir Syahir berkata...

gengster, lu ajar tatasusila sket kt tosey tu..keh2.

platipus berkata...

hik hik..sifu, suruh ckgu disiplin si bupeng tu

Awanama berkata...

3 tahun boleh balajar piano dah kot..

Hellioz berkata...

lu mesty hari2 high up like a kite an?
gyahahahahaha~

Awanama berkata...

pandainya dia merancang... hehe
belajar piano ek... pastu memanah
mcm2 da... ~

ur luv berkata...

icaaaaaaaaaa

Awanama berkata...

gler hit blog mung?
leh wak nego nih..
hahaha..

kalu aku, aku te mapuh pokcik tuh.. gura buleh... haha

Hana Soffelia berkata...

Hey~~~ that little two years old girl have a name just like me. Wah.. sgt kebetulan ni.. ^_^

ana berkata...

gila..hahahaha

Robot | Sakti berkata...

gua tak sabar nak kawen der.
nak kasi anak gua blajar piano jugak lah.kalo takleh, drum pom takpa.

Unknown berkata...

wah..bapak yg bagus2...

Duniakuabstrak berkata...

aku nak ajar anak aku melukis

ZUE SMILEYX5 berkata...

Ko dah ada anak ke???huhuhu...

Amir Syahir berkata...

anak khayalan..hehe.

syafiqah ezam shah berkata...

mesti comel anak khalayan u.haha

zai berkata...

panjang nye nama anak!

ank pompuan kena hantar p class ballet, baru bdn cun.

class ngaji al-quran?

hamzah ian berkata...

nak lempang?

Fontonk berkata...

hahaha. asal tak anta anak kau main gitar je bro. boleh jadi yunang. hahah

i like hadis nabi kt bawah tuh

Niezsa berkata...

ni la blog 1st time yg cekgu bace sampai gelak bagai nak rak sorang2....besh~~!!!!