Kemahiran Teragung

Blog bebas daripada gambar artis, model terbaru gua. Kui Kui Kui.



Gua ade kenal seorang senior. Kenal semasa bersama-sama mendaki Gunung Nuang. Selepas ekspedisi itu, gua masih rapat lagi dengan dia. Tambahan pula, dia semester akhir. Banyak pengalaman dia dalam dunia kejuruteraan ini. Petangnya lepas bermain futsal bersama, gua borak dengan senior gua. Tetiba,

"Jika empat tahun lu tak dapat menguasai satu kemahiran ini, memang hidup lu bakal beronak lagi berduri," tenang senior gua lafazkannya.

"Apa kemahiran itu?" Gua berminat mahu tahu.

"Kemahiran meneka. Kemahiran teragung yang patut dikuasai jejaka jurutera," sedikit serius senior gua berbicara.


Soal hidup di masa depan tak boleh main-main. Agaknya begitu. Hati gua berdebar. Meneka nombor ekor kah?

"Lu mahu gua ajar kemahiran itu?" Senior gua bertanya.

"Ya. Mahu. Mahu. Tolong la ajar," gua senyum simpul.

"Boleh. Dengan satu syarat mudah, syaratnya ialah belikan gua dua kotak rokok Dunhill. Kenapa dua kotak? Lu pikir la sendiri," sambil mengesat peluh di dahinya.


Terus gua bergegas pergi stesen minyak Petronas, belikan senior gua rokok Dunhill. Gua mahu belajar kemahiran itu. WAJIB.

Pehh. Gua merempit dengan kelajuan 140km/j, tapi sempat lagi gua senyum simpul. Gua bakal belajar kemahiran meneka. Meneka saiz coli gadis-gadis. Itu penting untuk mengetahui tahap kesuburan wanita. Senang nanti bila gua mahu hadiahkan coli pada makwe gua sempena Hari Coli Sedunia. Kui Kui Kui.



58 ulasan:

aren berkata...

gua pun nak menuntut jugakkkk

Asyraf Hamasaki berkata...

bagai bagai ~~"

adrinaqamarina berkata...

ini sengal oke! dush3!

gulagulahacks berkata...

nk no model lu...haha

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR berkata...

model lu saling tak tumpah mcm arwah gf wa

CERITA LEBAT berkata...

ajar la gua woi..haha

Cidak berkata...

bilakah hari coli sedunia ue?

takde dlm kalendar pon

Azrul_amigo berkata...

tu je yg ko tau erk..
sape senior tu..
ak nk cri jugak nie..

Nurulbadiah Lai berkata...

hahaha..cant say anything..tp gambar tu xde kaitan ngn entry..sengal lah kau bro..
hehehe..

ciK LyndaWawa igUana berkata...

cantik pompuan ni...=)

♥Ismi Huda♥ berkata...

lawa model tu.. :)

echah mashuri berkata...

aku terpikat dengan model sis nrul itu...:)

izzad b* berkata...

hari cli sedunia?ahaha

raina berkata...

sikit2 coli..sikit2 coli..meh sini aku suap tetets! gatai sgt dia!

ana berkata...

ek eleh...itu pula yg difikirkan...eeeee

AyuE SurihanyOt berkata...

aku nak jadi model boley????????????????????


ilmu meneka tu baik hang tuntut dr aku ja...

¶A.K.I¶ berkata...

hah! sengal kayu la ko~~

Dewi berkata...

nie kah kekasih kamu ?

GaDis CoMeL berkata...

hiro bodoh!

sAya ciTAh kAMu sApE.. berkata...

Berselirat akal tunjang nak meneka~hampeH!

Aliesya♥Amani berkata...

bongoks lu hiro....saiz coli pun nak teka... gua teka saiz seluar sotong lu boleh??hahahha...

Bijen M. berkata...

Gua ada lagi kemahiran yang best.
Tak payah teka teka.
Kalau lu belajar ni, lu boleh pergi dekat gadis tersebut dan ukur sendiri dengan tangan.
Gadis tersebut tak marah.
Nak belajar?

eiffel berkata...

er..apakah lu tepek picca model lu utk meka yg len pown teka saiz nyer????



musti lu tkot kn nk tepek picca lu sndiri utk ukur saiz lu kan

$h@h_Izn@n berkata...

bro shet lu....siot...nnt ajar gua teka size coli..senang tuk gua predict human target gua

syaf berkata...

cis...saiz coli jugak lu ingin kuasai

maisyara Pot! Pot! berkata...

alaaaa. size coli jeke ko teka? kena tak buat satu set dengan size bontots? haha xD

NAJ HEBAT berkata...

haha


bodoh!



opppss


its too harsh?


takpe


gua ulang suara merdu gua


bodoh!




coli sedunia?




cis..



bodoh



brape byk sumpah seranah ni?




oh..


aku mintak maaf.


selamat menyambut hari coli buat awek lu..

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

haha....perenggan terakhirr tu memang sengall:p wkwkkwkw

.s.o.f.i.a. berkata...

ha ha.... babik punya entri. perlu tanya pakcik google ke tarikh hari coli sedunia?? ke ko nak bgtau??? ke aku kena teka???? =)

Cik Jari berkata...

heeeeeeeeeee....udah2 la tuh..ta abeh2 sal coli!

tau tak E.coli tuh ape? lu carik la sendirik!

huh...marah nih..

Lady SharpShouter berkata...

hahaha.siot la ko. tuh pun nak menuntut. hahahaha.siootttt.

tiafazunia berkata...

cis! coli jugak lu pk.
tade bende lain ke weh ?
hampeh~

za petrelli berkata...

ngek lah lu.. hahaa

ur luv berkata...

memalukan la..

NARDtheNERD berkata...

haha.
xpayah menuntut pun i terer.
:))

-HanaMichi- berkata...

tak leh blah btol...meh gua teke saiz sepende lelaki plak..amcm?

hiro berkata...

spender/sotong kering gua dh bg anai-anai makan...gua pakai boxer je skan...haha

Hellioz berkata...

hamsap
gyahahahah~

Frodo Baggins berkata...

meh wa ajar ..
sekali scan jer lu dah ble agak


>>___<<

hiro berkata...

frodo, terer eh..cube teka yg gmbr model gua tue..hue2.

Frodo Baggins berkata...

agak mendada di situ ...
kelentikan terserlah
mmm triple x pun ble jadi



>>___<<

deus X machina berkata...

34B

hiro berkata...

frodo, ok..nanti gua cuba Private Message beliau..untuk mendapatkan kepastian.xmau buat tanggapan buruk.



deus, gua rasa 34A je bro. keh2..gua tak abis blaja kemahiran meneka lagi.

hiro berkata...

gua rasa hari coli sedunia,

C=3
o=0
l=1
i=1


30hb11.

Mr.Ket berkata...

Kau ni Hiro..harap badan je kecik..lucahan melampau..aku report kat awek ko

Liliyuli berkata...

cantik model ko tu.. ape lagi pegi la teka coli model tu...wakaka

nas berkata...

bro...ape nie lucah2 nie....erk...lu ader makwe ker????? adoihh..tak malu ker makwe ko dpt hadiah coli :P

Myra Arshad (: berkata...

aahh. kalu takat teka saiz coli jer apa barang. muahaha.

teka la sekali dengan hantaran masa kahwin semua tu. comfirm lu angkat kaki. haha.

takpe. kalu setakat nak upah senior lu dgn sekotak dunhill. bole. rm10 kan? haha. baek top up :)

lea berkata...

s e n g e t!

haha

Tanpa Nama berkata...

pesan kementerian Budi Bahasa Budaya kita....?hahaha...aku tgk mcm xde budi dgn tak de bahasa je bro...alamak.....agak2 la wea....bg la topik2 yg best sket..ni mcm topik nk jatuhkan maruah kaum laki je bro...huuuu....sian awek lu ble tgk ni..sdih dy....dpt pkwe mcm x bermoral lak...kehkehkeh.....

::cdot the dot:: berkata...

tak pyh teka..

wa bgtau lu...lgpun lu juga yg bakal memunyai wa punya..

34C...wa tunggu kaler purple mlm pertama kita..

Anna Boleyn berkata...

bukan sombong lah sayang..

busy gilak! hr ni baru sempat nak reply komen semua. ehh yu pon dah lama tak dtg HLN tau.

hamzah ian berkata...

lu gila?

dyah pinky! berkata...

err. siot je teka saiz coli. haha.

J. Abdullah berkata...

ah. model nak yang cantik aje.

*cimOt* berkata...

cesssss...sengal la lu~~

~qiFFara~ berkata...

cantik model tu beb~

soffya cik bulan berkata...

haha.
lawak...