Surat Khabar

Sulat kabar lamaaaaaa.....



Hari minggu ini gua tak keluar bandar. Gua termenung panjang tengok dompet gua makin nipis. Tabung Machester United gua pun dah banyak habuk daripada duit syiling. Gua lapar sangat. Sudah bosan makan sisa kuih raya pemberian makwe.

Gua tak tahan lagi. Lapar. Gua nekad mahu ke kafe. Salah satu sebab gua ke kafe kerana ada makwe kaunter yang cantik. 'Come Lote' kalau sebelah negeri Kelantan. Dia punya cantik memang boleh hantar tanding untuk Makwe-Makwe Tercantik Kafe peringkat Komanwel. Gua malas nak pakai baju. Pakai boxer saja turun ke kafe. Gua harap makwe kaunter tu cakap; 

"Oh abang. Lama saya tunggu jejaka pakai boxer saja. Saya pun nak bercoli saja. Jum kapel?"


Okay. Gua tipu saja. Gua tak gila lagi. Walaupun minggu ini penuh dengan 'assignment' dan periksaan, pemikiran gua masih lagi waras. Lepas gua beli nasi kosong dengan air kosong, gua tak boleh naik ke bilik tanpa mata kosong. Gua buat-buat mahu beli surat khabar. Mesti ramai makwe sangka gua suka membaca. Makwe suka akan sifat jejaka itu.

Gua selak muka pertama surat khabar. Surat khabar nombor satu Malaysia. Entah macam mana dapat gelaran nombor satu pun gua tak tahu. Muka surat satu sampai akhir semua pasal politik. Rimas gua.

"Sebab itu ramai anak muda suka beli akhbar Metro," getus gua dalam hati.

Terus gua berlalu pergi tanpa rasa ingin main mata dengan makwe dekat kafe.


48 ulasan:

adrinaqamarina berkata...

ouh, maen mata ye. eh hiro, ko klatey area mana? mana tahu sekampung ke.

hiro berkata...

KB.

Robot | Sakti berkata...

kelate mene boh.

:)

J. Abdullah berkata...

atau urtv.

baca news online sudah. bukan satu paper, semuaaa pun boleh.

AyuE SurihanyOt berkata...

tengok cnn la senang..

Mimie.Candy Cane berkata...

hahaha...gua pun pelik mcm mane dorang dapat gelaran paper no 1 malaysia.selain byk citer politik,ada banyak cerita menipu jugak...sbb tu remaja2 suke bace kot..

yanee :D berkata...

Aku tak suka Metro, tajuk depan nak lucah je. Janda meletup lah, hape lah. Haih

hamzah ian berkata...

kah kah kah..

kata kila berkata...

baca harakah lah wei.miahahahah

::cdot the dot:: berkata...

paper paling gampang..tajuk mcm haram..klu cerita accident tuh 3 org meninggal, dia gi up smpi 5 org..dari mana dtg 2 org lg ntah..celah kangkang dorang agaknya...

lagi satu majalah mangga..posing nak tunjuk tetek jek..tepi kolam renang..ala2 julie dahlan versi muda..haram!!!

aku dan hidupku.. berkata...

kelate????
hehehehe
:))

reen_sofee berkata...

hahah
ko nak cite pasal ape neh?
kelebihan metro?
mengapa remaja lebih minat membaca metro?
ciss!
wehh lame tak singgah sini!
:)

.s.o.f.i.a. berkata...

aku baca paper selalu muka belakang jer, pasal sukan........ yang lain wat balut pad jer......... =)

plumpy.tootsie berkata...

lu bogel pun gua boleh jamin tade sape nak.except makwe lu lah.

surat khabar.bazir duit lu bayar kertas yg mengandungi cerita tipu.

ribena.illina berkata...

ore klate kah ko? hehehe~ =D

fndrocka berkata...

Ada akhbar asik nak melucah je..ada suratkhbr asik nak politik je..ada suratkhbr byk iklan..pilihlah ikut apa yg kita nak cari ye tak

f_aRa_aINa989 berkata...

suka main mata pakai spek mata hitam...

elmo gemOk berkata...

ade gak paper melucah .
hohoi siap cite aksi bebas dalam bilik tido .
tapi tak meletop plak paper tu .
*kantoi plak aku terrrbace*

M a W a D D a H berkata...

hahaha...berani ker turun cafe pakai boxer saje..ade bran?? hehe

BLADE EDGE berkata...

salam..

just blogwalking

Silalah ke blog BLADE EDGE

Fina Fento berkata...

jarang baca paper. boleh?

Zulfahmi Abidin berkata...

haha.hari nie harge surat kabar 1.2o.bsok, suratkhabar yg same sekilo 20sen pon tak dapat..hehe

Zulfahmi Abidin berkata...

Entry terbaru Fahmie Hari Ini:
1.Kehebatan Seorang Ibu
2.Oh Mak! Saya Ingin Jadi Cool

mia berkata...

hahaahaha...sengal..

HonEyBuNNy berkata...

metro suka la muka depan hot2 kan..hahhaha..salam ziarah..

payeen berkata...

metro no 1. ha ha.

eqacashperlala berkata...

sangat terpuji bila lelaki membaca kan kan kan

ASaDa RyutaRo berkata...

ada yang lebih brutal, tajuk bukan main hangat. ayat dalam berita sepatah je. hadoii...

lebih dahsyat banyak mengampu dan merapu. surat kabar mana yang tulus ikhlas sekarang ni ea??

platipus berkata...

gila la lu mau turun pkai boxer saja...nnt kene ketumbit mata awek2 kt kafe tu..

Yee Nunaka berkata...

hahaha...
turun beli makanan pkai boxer??
silap haribulan kene halo lak...
hahaha...
lawak-lawak..

tukang karut berkata...

ko pki jer ubat ketiak axe...compom dia bg no hp tulis pki sos ats dahi ko...

ana berkata...

semuanya kosongggggggggg.........

saya_arief berkata...

t'baik....
hahaha..

Black_roses92 berkata...

gatai juge dia ni.. hehe..

syafiqah ezam shah berkata...

haha..

mcjust.lol berkata...

metro asyik cerita pasal benda2 tak guna je. huh!

emo pulak aku

y@n@ M!B berkata...

metro online pun slalu lmbt loading..ramai nau org view kut..huhu~

so aku prefer utusan..lalala~ =)

little ain berkata...

takde input ah metro.

little ain berkata...

takde input ah metro.

shazika berkata...

hahaha..
aku blajar pasal popular and quality newspaper..
metro t'golong dlm popular newspaper
sbb bak kata littlle ain,
tak ada input pon dlm tu

iszieylyanziy berkata...

ye ke makwe suke laki y suka mmbaca?hehe

Che Armster berkata...

eh yeke? aku ingat anak muda suka baca Kreko?

Aku masa muda suka baca Bambino haha

Syida Shukor berkata...

lelaki suka membaca ? awwwwww suka :P

Nurhasnatul Nabila berkata...

btui2!
selain metro sumer sal politik..
muka surat satu politik..
muka 2 un politik...
ish!!

eiffel berkata...

gwa da mls nk tgk paper...byk tipu lg yg betol... -.-"

betol ckp cdot..gwa bnci tol mgzine mangga dn swktu dgnnya..picca smua nk kt pool..camtaek jerk..laki plak picca sparuh boegl..bdn kurus kering pun nk tayang...arghhhhh...tak sukaaaaaaaa

sAya ciTAh kAMu sApE.. berkata...

motif sebenar entry di atas? hoho. baca paper online lagi baekk...free..=P

~qiFFara~ berkata...

gua x suke bace paper~~
hahaha

tu yg jd katak dlm bangunan tu~~

nur iema berkata...

pkai la boxer trun kafe...
kang bkn awek yg ngirat lu,

balak yg geli2 takle lu...hak3