Liku-liku Hidup

Islam selamanya.



Mat Jaq , 7 tahun. Bukan nama penuh.

Dulu pantang tengok al-Quran, terus rasa nak mengaji.
Dulu pantang dengar azan, terus rasa nak solat berjemaah.
Dulu tak pernah ponteng Fardu Ain.
Dulu pantang nampak masjid, terus rasa nak lukis gambar masjid.
Dulu pantang tak ada kerja, terus berzikir.


Mat Jaq, 17 tahun. Nama glamour Mat Koy-Jaq.

Sekarang pantang tengok majalah Playboy, terus nak selak.
Sekarang pantang nampak disko, terus nak goyang.
Sekarang pantang ada internet, terus nak layari porno.
Sekarang pantang nampak coli di ampaian, terus rasa nak curi.
Sekarang pantang tengok berkamera, terus nak rakam aksi merempit.

 
Begitulah kehidupan. Hidup kecilnya berbeza dengan besarnya. Iman yang disemai dari kecil tak mampu berkekalan sehingga meninggal dunia. Mengapakah hal ini terjadi menjadi tanda tanya. Mungkin didikan dulu sudah tak relevan pada budak-budak zaman sekarang.

Persoalanya, adakah 10 tahun mendatang, gua akan jadi perogol bersiri? Pakar judi? Mencuri dalam pusat membeli pakaian dalam wanita Coli Complex (CC) ataupun jadi bintang porno? Minta-minta jauh la. Hue Hue Hue.


26 ulasan:

eiffel berkata...

hurm

Cik Shiqa berkata...

harap la jd insan berguna :P pissss.hehe

eiffel berkata...

wala wey...1st tuh :P

iman itu ada naik dan turunnya...

merahitujambu berkata...

manusia memang tak leh kena pantang..pasti laju jee nk pantang2 ni...teettttt

Lya Colours berkata...

mintak2 lagi 10 tahun ko akan jadi ceo kepada kompeni jual coli
bleh aku dpt coli free

.s.o.f.i.a. berkata...

kalo ko jadik bintang porno, jangan lupa bgtau aku ek!!! aku nak mintak sain kat bra cup aku.............. =)

Liliyuli berkata...

tepuk dada tanya selera..

aleen aiden berkata...

erk,yg wa xbrape nak paham,curi coli nak bwat ape?bkn lu org bley pakai pon kan.muahaha

$h@h_Izn@n berkata...

kah3...pedihhhhhh....jom solat jumaat ptg ni ada pesta lak..keh2..

Robot | Sakti berkata...

hehehe..
mintak -mintak jauh la jadi camtu.

:)

hamzah ian berkata...

terasa hati gua

snowblack berkata...

iman tak dpt diwarisiiiiiiiii.. bak kate raihan. ha3.

sugar2 kapas strawberry berkata...

beza kn kecik ngn besar perangai.

Myra Arshad (: berkata...

mintak simpang malaikat 44 :)

Anna Boleyn berkata...

itu untuk orang yang imannya senipis kulit bawang, huhu

GaDis CoMeL berkata...

gua rasa lu jadi pencuri coli paling berjaya di asia


sekian,

terima kasih

adrinaqamarina berkata...

giler kreatif gelak3 hue3 camtu. haha

aku dan hidupku.. berkata...

hahahahaha

za petrelli berkata...

hoho.. terbaek.. mesti nak ade coli merah kan? hahahhaha.

klakar tp ade maksud tersirat. gua bg 10 bintang

c!k s!puT berkata...

mintak jauh la yg tak elok tu ya... hehe





hidup di dunia hanya sementara...

eqacashperlala berkata...

coli complex??
hahaha!

hesh!
nak buat mcm mane
manusia kan penuh nafsu
sebab tu senang je berubah

J. Abdullah berkata...

kalau lu jadi pronstar, apa screen name lu agak agak? kahkah!

Fina Fento berkata...

benar berkali - kali entri ini

::cdot the dot:: berkata...

gambar tuh..yg paling kiri sekali..bakal anak kita..

ikut kulit amak..


*lu nak spende merah?

syafiqah ezam shah berkata...

Hahaha..
Minta2 dijauhkan..

Ain Atika Zailani berkata...

gila slumber lu mat...haha...