Mereka Punya Perasaan



Kau gadisku yang cantik
Coba lihat aku di sini
Disini ada aku yang cinta padamu

Kau gadisku yang manis
Coba lihat aku di sini
Disini ada aku yang sayang padamu

Walau kutahu bahwa dirimu
Sungguh dah ada yang punya
Namun kan kutunggu sampai kau mau

Woo, woo, jangan jangan kau menolak cintaku.

Petikan Lirik Puspa ST 12.

 
Perempuan mempunyai potongan badan menawan, cantik, dan barang A, sering dipuji dan dipuja.

 









Comel betul makwe berbadan besar ne
(Tulisan tebal tidak ada kena mengena dengan saiz makwe)












Kebanyakan lelaki mahu makwe yang hot, cantik, ramping dan menawan. Itu lumrah alam. Jadi gua tak kesah, tapi yang gua kesahnya, mengapa perlu golongan tak berapa nak ramping ini selalu dijadikan bahan kutukan. Contoh:

 
Lelaki 1: Woi gemuk, hang halang pandangan aku kenapa? Aku nak usha makwe bajet artis ne.

Lelaki 2: Kalau kurus nak free-hair takpe la. Ne gemuk. Bwueeek... Loya gua.

Lelaki 3: Ko ore gemok ne, kito v maha la sket deh. Mugo bade besar.

Lelaki 4: Mintak-mintak la jodoh den bukan dengan orang gemuk. Buat perabih beras ja. Aminnn.


Ingat, mereka tidak pinta punya saiz sebegitu. Mungkin ikut gen keluarga. Mereka juga punya perasaan. Malah lebih sensitif.

Gua juga punya member berbadan besar. Member sekampung. Selalu kena belasah dengan dia ne ketika gua bersekolah rendah. Memang padu betul tumbukan dia. Dia anak tokey kantin sekolah. Kuat la makannya. Sekarang member gua dah... CUN SIOTTT... Keh Keh Keh. Gua rasa dia guna Dr. Rozmey punya produk la. Makwe berbadan besar bila kurus, mengacam juga ye?


58 ulasan:

echah mashuri berkata...

aku mmg amat2 terasa sbb sllu kene kutuk gemuk!!!

sastraboy berkata...

adeh, gua terasa. bukan sebab gua gemok. tapi gua selalu gak buat benda tu. adeh..

Ery Farieha berkata...

gmbr kedua tu mcm erra fazira

heheheh

gadis yang ingin kurus. berkata...

wah. suke entry neh. hahahahhaa.. i like being bo0lat. tp still mahu kuruss.. hahaha

hamzah ian berkata...

awek gua cun ape.. hehe

adrinaqamarina berkata...

suke lagu puspa tu.

ha, baru nak terbeliak mata, syak macam mak dye tak jadi makcik kantin kot, sebab tu dye dah slim.

platipus berkata...

bdn kurus keding aku nak pelok pon tak bnafsu

hiro berkata...

korang tak tgok anugerah ke..grrr.

cakirah 0_o berkata...

ko ah salu kutuk aku.

xenom berkata...

yes yes, aku suka kutuk pompuan gemok, maafkan aku wahai comel sekalian!

hiro berkata...

syak--auwwwwww..ambo insaf doh...hehe.

hiro berkata...

gengster, sama ah. yg berisi mmg sedap pyuk..lu pernah cuba? keh2.

✿T.J.B✿ berkata...

Lelaki 1 tu mesti bkn orang Utara pure kan? entah celup mane, Kelantan kot.. Sebab orang utara tak panggil makwe.. depa panggei marka.. kui3..

matsyah berkata...

kalu tuff gane boh?
kalu puan tuff xkpon laki tuff gane?

Fina Fento berkata...

pernah kena tumbok ngn awek gemok jugak waktu kecik2. sakit oh. senak perut ai.

sampai sekarang takut ngn dia walaupun masing2 dh besar T___T n probably dia pn dh lupa dia pernah berkelakuan kejam ngn ai. tsk.

maCy berkata...

ape ade pade rupa?

alah yg demand nk yg santek2 cm la hnsem

.s.o.f.i.a. berkata...

dulu aku kurus keding..... aku rasa lawa abes dah..... skang dah gemuk sket. pergh!!! lagi lawa ropanya..... ha ha.....

moral : lawa ka tak lawa bukan terletak kat saiz badan...... badak sumbu pun kalau tengok betoi2 ada beauty dia ok!!

PinQib berkata...

hehe.. ko menyanyi ker apa ni? ^^

plumpy.tootsie berkata...

sbb tu mereka tak berbadan kecil.mungkin peribadi mereka akam berbeza bile mereka berbadan kecil.

Encik Tikus berkata...

lisa surihani menang pelakon terbaik FFM 23

AiDa AzRyN berkata...

aida kurus~ aida nak gemuk~ muahaha~ >_<!!

sYaza berkata...

heeeeee..betul tuh....boolat itu comel..agagagagga.....n kat mereke2 yg salu kutuk2 tu..tamo la kutuk sgt..x baik tau..ehhehe..kutuk sikit2 leh trime lg..lalal.. =)) peace

raina berkata...

ramai ja jantan maw aku walaupun aku tak kurus! jantan ensem plak tuh!

platipus berkata...

cuba??aku tak penah pulak..nak kena maki dengan mak aku ke main peluk2..gila

DuniakuAbstrak berkata...

aku gemuk

Cidak berkata...

tengoklah pada hati.

Fiq berkata...

asek protes pasal awek body besar..

balak besa ada yang nak protes?

haha

eiffel berkata...

kurus tuh cantek ker??? -.-"

aku rasa budak xmatang jerk yg suka kurus2 ni...huhuhuuhu

balqish jaffri berkata...

alah! kosep badan besar nk kecil dan badan kecil nk besar

xde ke teknologi bluetooth lemak :P

MOFASAD berkata...

dada besar ~

lalink7 berkata...

gatal...hahaha

kata kila berkata...

sesungguhnya puji awek sendiri memang aku tak boleh terima


ade sape sape kat sini terasa?

maisyara Pot! Pot! berkata...

igt awek badan gemuk bila kurus tak mengancam ke? nge nge nge ^^

♥ manje ♥ berkata...

terima la mereka seadanya... kita semua sama ~

Bijen M. berkata...

Moga moga lu dapat jodoh dengan perempuan yang badan taff dan besar seperti dalam gambar.
Amin.
:D

AyuE SurihanyOt berkata...

aku selalu jadi bahan kutukan..=(

tia berkata...

lu neh saje nk promot produk dr rozmey kann?

Mr.Ket berkata...

lagi watak yg aku kenal

Ann berkata...

berbdan besar lg comel kot.......

jambz- berkata...

keh keh. dr romzey.

gua punya idola.

hiro, lu jgn lupa lepak blog gua ok.

za petrelli berkata...

tp skang laki byk tgk pade paras rupe kan? hehhe

raina berkata...

aku gemuk di dada saja..tempat laen darah laa hidung hampa kalau tengok!!! huhu

Yatre Hayati berkata...

itu natural. semua nakkan yang lawa walhal diri pown tak lawa. ngeh ngeh

Linglung berkata...

berair derr! kahkahkah

::cdot the dot:: berkata...

best jek makwe badan beso ni..slurppp...

Ana berkata...

fizikal tak pnting. yg pnting hatinya....

Roxy zai berkata...

haha..aku plak nak promote herbalife..

apa2 pun..saiz badan besar kecik bukan penentu kecantikan..tu penentu kesihatan tuuu^_______^

K I E R A berkata...

Jgn pndang org sbelah mata ;)

Tomato Gurl's Life berkata...

eleh lelaki selalu nak pmpn cun..tp korang tgk jugak la cermin..hensem ker nak pmpn lawa??lalala~

hiro berkata...

hehe..stuju2 tu cik tom.

piNky LuCiA berkata...

rimas. org asik cakap kurus kering. huhu

Lulu caldina berkata...

dah ambik belum?

http://lulu-pages.blogspot.com/2010/10/interesting-blog-award.html

Liliyuli berkata...

mesti lepas tu nikmat makan disekat-sekat..

elmo gemOk berkata...

aku gemok . ye aku ngaku .

cik hani berkata...

huhu.sedih plak bila baca part yang kutuk2 tu...x minx pun berbadan begini.

miss nina berkata...

kalau pandang rupa,memanglah. tapi tak ke mana kan?

puteriqaizyan berkata...

wawawa..sllu kene kutuk!!
plg pntg kne tgl ngn bf sbb gemok!!
haha

skang nga diet kaw2..
:p

NuR 'aQiLaH berkata...

siyes bai.
gua syak gua kalo kuros mesti market.
har har har.