Angin Pembawa Bokser


Pagi tadi. Angin agak kencang. Dalam 70.77 kilometer sejam begitu. Sampai burung terpaksa buat pendaratan kecemasan, kereta terangkat sebanyak sejengkal, lampu jalan sedikit goyang gerudi dan gua terbangun tidur pukul 11 pagi akibat hentakan burung tak sempat mendarat kena tingkap bilik gua.

"Kencang sungguh angin hari ini" gua berkata sambil buka tingkap.

Gua biar angin kencang membelai muka gua. 'Feel' dia sama dengan 'feel' layan betis makwe. Nikmat sungguh.

Lepas berpuas hati dengan keadaan angin. Gua biarkan tingkap terbuka. Dengan harapan ada burung mendarat dalam bilik gua. Boleh bela. Buat sup burung ke. Takpun bagi hadiah sempena hari jadi pada makwe kuliah.

Lantas, ada bokser sekali dengan penyangkut baju masuk dalam bilik gua ikut tingkap. Gua tengok ada tertulis 'Form1 F202C'.

Bokser daripada Form 1? Tingkatan satu? Pesen pemiliknya seorang setia. Gua syak ini hadiah ulangtahun percintaan pemilik dengan makwe dia.

Gua jenguk kat bawah. Ada banyak baju jatuh. Jatuh dalam longkang ada. Ada jatuh kena kereta. Jatuh kena burung mati pun ada.

"Kalau makwe bagi gua bokser, memang gua guna sampai dapat cucu" ujar gua dalam hati.

Terus gua buang bokser itu biar masuk longkang.

45 ulasan:

maiMOONyet berkata...

erk...

mimizuzuhaha berkata...

boxer free turun dari langit tu

maiMOONyet berkata...

ko nk boxer jenama ape? biar aku beli kn ^^ euw~

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

haha..dah dpt free naper buang lak hiro?kih3.nnt mi hadiahkan boxer nak?haha.

Ayuni berkata...

hikhik...

MATAHARI berkata...

peh. kencang!

Mohd Nor Quiyyum berkata...

klu awek ak bg boxer mmg ak x pky la hahaha

dak eina berkata...

lipak lagi ko hiro?

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

jadi boxer dah masuk item yang sesuai dibeli utk hari jadi boyfriend.. he3

Fatin Athirah Amani berkata...

duduk condo ker bro?

Dyna Yvonne berkata...

oi oi oi.tah2 tu boxer aku yg ilang dulu ye x.haha.jauh no die terbang di bawak angin.hehe.

Anisa Hang Tuah berkata...

wow..boxer pusaka

cik tipikal berkata...

jenis boxer dah reput lah tu.. msti kalau tarik sikit, terus koyak

♥CIK SHA♥ berkata...

mentang2 dah dapat beli bokser polo..ko buang2 jek bokser form 1 tu eh..

ika berkata...

hahaha . gila bersejarah boxer die . ntah2 x penah basuh . yek yek .

NAJ HEBAT berkata...

bang.. bagi saiz. hagak2 besar mana?

ke free size?

-pengsan-

F.a.S.h.E.e.H.a berkata...

Gila lahh. Kalau gua, biar burung bawak lari je. Sesuai la burung ngn boxer kan?

ishiko berkata...

khehee.. hiro2x... nasib baik boxer tu tak hempap muka time tga feel angin tu...

LehaMY berkata...

boxer free! HAHA. siannya pemilik boxer tu. mesti ngah nanges sakan. sebab boxernya hilang~

~~aKoO~~ berkata...

kejam!!

adrinaqamarina berkata...

ni cerita cinta boxer ke ape? :P

kembatolo™ berkata...

buat lap air liur basi ko jelah. haha

JIJI YU berkata...

baek jugak ko g buang..kang nnti tak pasal2 ko mengigau..

alexa yussida berkata...

aik..dah beralih arah ke?dah tak main coli dah skrg?azam tahun baru ke hiro?muahaha

buDAK keCIK berkata...

kahkah... gila kejam ko nih~!

sbb jelesh la tuh.wahahah

Rara Farah berkata...

boxer dr form 1??caittt..kalau umo dye skrg 25,xkn pakai boxer tuh dr form 1 tp still xrosak...hurmmm..agak musykil disitu...

Aweyn berkata...

boxer hiro busuk

wannurfazrini berkata...

nt gua belikan lu bokser gmbr spangebob , eloklah anak cucu kita pakai . bwahahaha

ajim berkata...

ceritera boxer flying without wing.sngguh syahdu.

Akulah Aqilah Itu berkata...

busuknye hati!! huh! hahah. bokser aku daaa

Fiq berkata...

kakak aku bagi adiah boxer kat bf dia lu berkat mendengar nasihat aku alhamdulillah, da menikah n beranak satu da pon skg.. :)

liyanaziz berkata...

berkira2 nak beli boxer corak bibiaq seksi! muahahahahhaha

cham's berkata...

lu mesti cium sampai stone kan boxer tu HAHAHA

Catherine- berkata...

saper suroh ddk rumah 18 tingkat! kehkehkeh :p~ wekkkkkkkkk

rossoneri berkata...

uit,jahatnya hahah

NOOR FATIN berkata...

kejam gila buang boxer org. hahahah

nuyuEna berkata...

entah2 boxer ko yg ilang kot..turun dr atap tuh.

Nurulbadiah Lai berkata...

hahahha..xbleh blah betul entry ni dik hehe

Bob Merley berkata...

sakit perut aku baca weyh! i'm following you beb.

ASaDa RyutaRo berkata...

sempat jugak ko belek boxer tu ea. hahahaha...

bantalijau berkata...

eh...da tak de coli ke??...

ini bukan hiro!!!!
pulangkan hiro kami..

kami mahu hiro!!
kami mahu hiro!!

hahahaha

Afzainizam berkata...

Welcome..Happy..New..Year
╔══╦══╗╔╦╗  
╚═╗║╔╗║║║║ 
╔═╝║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║║    
╚══╩══╝╚╩╝
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selamat Maju Jaya... Di harapkan Tahun ini adalah terbaik dari sebelumnya...

Bulatkan tekad mencapai impian ... Bukan sekadar manis dimulut.. Bukan sekadar hangat-hangat tahi ayam

boxer aku ade gambar spongebox dan gambar doremon.... klakarkan... tapi still masih baik lagi

Poyaty berkata...

suka lagik, anda menceriakan hidup saya hiro tq

- GC - berkata...

memang patut buang ke longkang je.haha

nasikputeh berkata...

mane lu tau feel layan betis makwe?
kantoi~