Hargai Diri Bersama Dr.H (Siri Dua)


Ini Siri Satu.


Rozmah, 23 tahun. Klang.

Dr H. Saya ini punya masalah yang sejak dari tingkatan satu lagi. Saya gemuk. Boleh dikatakan saya sering gagal dalam percintaan sebab saya gemuk. ( Hello... saya pernah kapel okay... yahoooo!!. Sori terover. Sewel kejap. Hehe. Abaikan).

Semua orang ejek saya secara langsung tak langsung. Kutuk dekat blog lagi la. Blog akaltunjang boleh tahan babi juga. Layan makwe berdada pink saja. Makwe berdada pink tapi berlemak tak nak pula.

Okay. Saya ne memang macam ne Doktor Hiro. Merapu. Maklum lah. Saya kan blogger. Suka tengok jari saya menari-nari atas papan kekunci ini. Nampak seksi. Macam Fahrin pun ada. Arghhh. Saya tak beritahu lagi ne masalah saya. Ok. Err... Doktor hebat tak? Fikir apa masalah saya dan selesaikan. Cepatttt!!!


Penyelesaian:

Terima kasih Roz. Nama boleh tahan stail. Okay. Apa yang boleh gua katakan. Cik Roz mempunyai tahap keyakinan yang rendah. Serendah ukur lilit badan Cik Roz. Apapun Cik Roz kena ingat tiga perkara.

1. Utamakan akhirat.
2. Akhlak yang terpuji.
3. Jangan mudah terpedaya.

Gua huraikan satu persatu.

1. Dunia ini tempat persinggahan saja. Jangan terlalu hiraukan pandangan orang serta kutukan orang. Mereka suka suka kutuk daripada baiki diri sendiri. Okay. Paling penting akhirat. Blog tu suma duniawi. Jangan lalai. Solat lambat sebab berblog. Terasa tak?

2. Walaupun Cik Roz berbadan besar tapi berdada pink, Cik Roz kena ada akhlak yang baik. Hormat orang semua tu. Bagi landak makan. Buat kandang kambing dengan ada atap. Hubungan dengan manusia pun kena jaga.

3. Jangan mudah terpedaya dengan cinta dusta. Cik Roz pernah bercinta tu, hanya sekadar hilangkan kesunyian? Mahu tunjuk ada kapel? Kena ikhlas ya. Malas dah nak berceramah lebih-lebih.

Okay, gua tak boleh hurai panjang lagi. Ada pesakit mintak penendang kencang. Bye.


58 ulasan:

MATAHARI berkata...

1.2.3.


i got a feeling into this entry, der.

vampire's lovex berkata...

berapa berat roz tu?? =.="

hiro berkata...

mentari--the time dah sekarang.



vamp--dirahsiakan untuk kebaikan bersama.

Anisa Hang Tuah berkata...

yesss
utamakan akhiran
:)
menjaga & terus menjaga

Sesumpah berkata...

besyukurlah ada badan dr takde

uhu

echah mashuri berkata...

perghh..terbaik la doc.i lap u la doc.ahhah

kembatolo™ berkata...

ahaha. aku pon macam nak bagi pelempang kat dr H. tapi boleh pakai jugak nasihat dye. haha

-iEkA DaRLink- berkata...

bosan lah entri lu nih. gua malas nak jadi anonymous.

hiro berkata...

ieka ni nak ajak berkelahi ke?

dyba gula-gula berkata...

Dr.H...
i need u la~ hahahaha ;p

MATAHARI berkata...

aku tak rasa bosan dgn entri ni pun. malah, aku rasa ni paling nmpk. maksud aku, kau faham2 la.

wannurfazrini berkata...

dada roz pink ? mana kau tahu? dia tunjuk eh?

hiro berkata...

wannurfazayu--dia yang tulis tu kan.

dak eina berkata...

gua mahu gne khidmat dr H boleh?? :P

Nur berkata...

perghh...bagus plak entri nih..hahha...nasib baik tak terasa..wahahahha

biella93 berkata...

bersyukur dengan ape yg kita ade . hee :)

ika berkata...

euw . gilo .

unieMARKS :) berkata...

wahh , ada ciri ciri pkar motivasi :P

hiro berkata...

dak eina--anta melalui emel..mesej twitter ke..kah2.

Patu berkata...

abang dokter abang dokter
ade ubat nak jadi hensem tak? nak ngurat awek kat bus stop la

hiro berkata...

patu- ubat kacak je gua ada. aissh..maaf.

Fiq Vertigo berkata...

bercinta tu, hanya sekadar hilangkan kesunyian? Mahu tunjuk ada kapel? Kena ikhlas ya.

pandai dah doctor h kita sekarang..

hiro berkata...

cinta itu....haha

Miranisa =) berkata...

haha hebat entry ni :)

Riki berkata...

hahahaha. lawak okay :D

named syuhaiba @ ayie berkata...

waa... ble la gune khidmat dr H..
>.<
btw,nsihat di beri cam best jewp.. suke2... =D

JIJI YU berkata...

yang dada pink je lu layan eh..ahaha...

beautiful_rose berkata...

dr.hiro?

wah bagus...ada kemajuan disitu...



dr.hiro? =p

M a W a D D a H berkata...

dr hiro..

bgus la dr hiro nie...

nak sign...


hihi

Lya Colours berkata...

bagus nasihat doktor. saya amik ek. kuikuikui

buDAK keCIK berkata...

okeyh.yg bgsnya dr.hiro ade la jgk utamakan akhirat kan. xde la asyik dok sibok ngn dada pink je kan kan... ngee

cikpia berkata...

tapi apa masalah roz tu sebenarnya doc? saya tak paham la...... he he....

A.S.T.I.N.A berkata...

Saya masa sekolah rendah juga sangat gemuk dan ade BO.. maka saya menyendiri.. sedih oh..

tapi berkat usaha, lihatlah saya sekaranggggg.. *Sila muntah*

Encik Tikus berkata...

haha, kalau wa jadi girl gemok tu wa dah cium lu hiroooo.. pehhh

♥CIK SHA♥ berkata...

bersyukurlah dengan ape yg kite miliki..tak gitu Dr. H?^_^

Puteri Iqa Izyan berkata...

jawapan terbaek. :D

tp soalan mcm harem ;D

- GC - berkata...

ok, tolong bagi penendang kencang 1

dylli berkata...

nice one lah Dr.H.
HAHAHAHA..

Biela Sapine berkata...

Haa kau ambik, kecepukk kena. Jangan berpasangan hanya tunjuk dekat orang. hati perlu ikhlas, tak de pasangan pun apa de hal. Haha

miss fatihah berkata...

rs nk terajang je doc ni. haha

Artoone berkata...

kawan-kawan gemok aku ramai dah kawan atau otw nak kawen.

aku yg slim river ni jgn kata planning kawen, bopren pun takde...

haaaa...sapa nak jawab???

jadi masalah lu tak valid roz. sila sedar diri.

saljihitam berkata...

roz...
rozmey kah ?

ehem.

NuR 'aQiLaH berkata...

gua syak rozmah ni bekaitrapat dgn rozmey jugak.

erk. ce cite ce cite..

LiFe KaMi berkata...

hehe tak bole blah..:)

Mohd Nor Quiyyum berkata...

i hate the time of my life
and i never felt this way before

eiffel berkata...

er..bole x, lu bg emel dr H tuh!mne tau, gwa perlukn khidmat dia ke...


lol


camtaek!

Catherine- berkata...

semua nak menggedik ngn hiro..
hiro pun layan..
sambil mengucap panjang...

adeh~

hiro sabar hiro..~

platipus berkata...

bgus..entri berkualiti..

suka baca entri pesen cmni

faradeeba berkata...

gua first time dtg komen. saje bg kecoh. hahaha

gua rasa rozmah nih mcm nk tackle lu jeh.
apepon gua terasa yg num 1 tuh.
uhukuhuk :P

Lucifer berkata...

der, aku nahu ajak join blog penulisan sarkastik, ada mahu?

hiro berkata...

lucifer--keh2..gua xlayak..ajak member gua..matahari dkt bloglist gua.

Wan Gerrard berkata...

terbaik bro ^_^

NOOR FATIN berkata...

ntah ko ni hiro, nak yang dada pink je XD

MATAHARI berkata...

der, yg lucifer tdi akulah, der.

ANATI SOKI berkata...

cik roz berdada pink? auuuuw...

hiro berkata...

matahari--oh..kalau ada bercuti di Hawaii mmg gua berkenan.

tim berkata...

tetiba gua terasa dengan nasihat no.3 tu..

ciK fLower meLawEr berkata...

hahahhahah gilo seday ce cite budak nie