Manusia Berubah


Hari ini hari Jumaat. Ana dan sahabat ana di sini tak ada kelas. Tak macam sahabat ana di Kuala Lumpur sana. Di sini hari Jumaat cuti. Ana sekarang berada di Zagazig, Mesir. Mengambil jurusan Perubatan.

Usai membaca Al-Mathurat, ana tidak mengikut nafsu tidur. Ana buka buku subjek Physiology.

Suhu dikala itu, sungguh menyengat. Sampai ke tulang rasanya gigitan sang embun. Memang dalam otak fikiran ana memang nak masuk dalam selimut.

Selepas setengah jam ana belek-belek buku itu, hati ana terdetik. Rasa nak buka Facebook pula.

Ana terkejut besar melihat kiriman mesej daripada sahabat ana yang berada di Malaysia

Syeikh, tengok dekat Facebook gua. Gambar Rosli. Salah sahabat ana mesej dekat Facebook.

Sayang betul. Semasa di sekolah menengah, ana dengan Rosli selalu berebut nombor pertama dan kedua dalam kelas. Kadang-kadang ana nombor satu. Kadang-kadang dia. Akhirnya kami berdua dapat sambung belajar di luar negara.

Pada peramatan ana, sahabat ana mengalami tekanan pelajaran mungkin. Bekalan iman untuk ke luar negara kurang.


Ini lah Rosli dan rakan-rakan dia. Teka lah yang mana satu Rosli.

Tapi kan, mengancam juga Rosli tu. Pandai dia make up.



39 ulasan:

Dayana Nasir berkata...

kisah benar realiti sendiri?

haha.

manusia memang selalu berubah. kalau tak, kita semua still pakai daun pisang lagi.

JIJI YU berkata...

muahah aku nak no tel rosli..hheheh..skang dah jadi rosnah ke hape

hanna iymeera :) berkata...

kahkahkah , bdn mcm badang ja suma ada hati nak pose cute2 ,

Amiey White berkata...

kalah nyah ouch~!
hahahahaha
weekkkkk (muntah hijau tgk comment sendiri ) =="

hiro berkata...

hehe. ini kisah benar di tulis balik. kot.

unieMARKS :) berkata...

wohoo . dia buat kajian kot ;)

dayah SnoW Heuka berkata...

eah?? mereka cerita ka?? haha xD

New Entry "Teruja na balik besok xD"

dak eina berkata...

ya ampun~ mengucap panjang sy tgk gmbr tuh... teruk betul berubahnya~~

wannurfazrini berkata...

gua rasa gua terpikat ! auuummmm .hahaha

biella93 berkata...

ahahhaa . cantek'ye mereka :)

lini hasnan berkata...

ish ish ish, comei lajok ni.haha

Sca Ndx berkata...

gua rasa macam nak................

hida.hadi berkata...

ok boleh muntah

fairuzhani berkata...

hahahah. rosli mungkin berdress hitam itu. mungkin.






=D -" hahahahhaha

tim berkata...

nama manja rosli apa hiro?
ros? rose? lily?

DuniakuAbstrak berkata...

argh

♥CIK SHA♥ berkata...

*pengsan!

yg mana satu rosli weh?

anies anessa berkata...

mna glam pgel rosli...
tp,mana satu rosli?
sume cun je aku tgok

s.y.a.r.q berkata...

adess adess...... rosli yg baju putih kot :p

Lya Colours berkata...

kesian rosli, mengalami krisis identiti.hhihi

Aweyn berkata...

rosli? yg bju cheetah kut. hehe

Armiza berkata...

rosli2...mudah2an kembali pada yg asal..=P

Syaira Kayy berkata...

rosli dah jadi roslina . ahah aku rse yg baju itam tuh rosli-na

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

tak dapat nak teka yang mana rosli.. mak aih!! kaki macam pemain american football!!

azyansyahirah berkata...

Manusia dua alam ?

eqacashperlala berkata...

pergh!
ana tu simbolik kepada aisyah nabila kah?

huehuehue

ch0mbi wan ken0bi berkata...

hai, abg~
hua3..

nyit2>_<"

niesz berkata...

rosli yg pkai bj harimau tu..wakakaka..

updated entry : sendiri punya sendiri jaga

Zul UnicBoyz berkata...

kahkahkah. jangan lu berubah begini hilo

hiro berkata...

gua syak nama dia Rosli dalam ni Fasha Sanda.

NOOR FATIN berkata...

tu diaaaaaaaaaaaaaa!!!

dyba gula-gula berkata...

hahahahahahah.....peace!!!

eszol berkata...

gua cop yg no 2 dari kiri tu

ilebieyu bebeh!

jyeeeahhhhh!

A.s.t.i.n.a berkata...

Ha ah lah Ana.. kawan Encik Ana memang pandai mekap.. mahu rasanya saya belajar dari beliau.. minta fb add beliau boleh tak En Ana..?

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

hiro buat lawak lagi naaa....;)

ღH i d a y a H J.ღ berkata...

aaaa x sanggup nak tgk pic tu biar sekejap, rasa cam nak lari masuk toilet muntah smpai pengsan. hahahaha :D

hiro berkata...

eszol--itu gua dah cop la.. haha.

Cik Akma berkata...

rosli ensem

miss nina berkata...

seramnya