Satu Satu Satu Satu



Satu Satu Satu Satu. Semua dalam dunia ini mahu nombor satu. Dapat nombor satu dalam kelas, gaji satu juta seminggu mahupun kekal sebagai jadi isteri yang satu.

Mari kita buka lembaran baru pada tahun ini. Lembaran yang penuh bermakna. Okay Okay. Kejap lah. Gua baru nak tulis berilmiah ni. Tapi tak boleh. Haha. Berbalik kepada diri gua.

Selamat Berblog pada remaja lepasan SPM tu, harap-harap lepas tiga bulan 'follower' mau 2000 lebih, baru leh buat muka kerek walaupun kebanyakan entri dipetik daripada Metro ataupun Kosmo.

Satu je gua pesan,
Apa salahnya jika ber-BW tu, kita kenal blogger itu sendiri. Dekati sebagai kawan. Jangan semata-mata 'folo'. Ini akan bagi kesan jika blogger akan ingat kita walaupun kita lama tak lawat blog dia.

Lagi satu,
Tak payah la taruk widget banyak-banyak. Berat taw. Mahu dapat Anugerah Widget terbanyak ke apa?

Dan lagi satu,
Kalau asyik update entri sama dekat Utusan tu, lama-lama pembaca bosan juga. Tak payah jadi blogger la, jadi wartawan okay?

Tambah lagi satu,
Buat la lesen keta ke, lesen keretapi, lesan kapal selam ke, belajar jadi penjaga gol ke. Jangan bazir masa tiga bulan ni.

Oh. Lupa nak beritahu satu ni,
Esok gua balik Pahang. Syukur dapat sambung belajar lagi. Nanti lu dapat result SPM tu, datang la belajar dekat kolej gua.

Tapi kena pegang pada satu ni,
Jujurlah semasa berblog, jangan curi entri orang banyak sangat. Tak baik.

Copp. Satu yang terakhir.
Kenapa gua cakap pasal polo molo ni? Sebab teringat gua baru beli bokser Polo dan dapat perfume Polo hadiah daripada..... nanti lah gua cerita. Kui Kui Kui.


63 ulasan:

eqacashperlala berkata...

perghh!
dapat bokser polo siap dengan perfume polo.

Fathin Nur Hidayah berkata...

akhir nya...jd jugak org first yang komen entry lu^^ blogstar la lu nie...kuikuikui blog gua da pdam segala widget meyh! tp word veripikasion tu aper?

aTiKa aTeRkaH berkata...

anugerah widget terbanyak??bunyi macam mantap..kau ke penganjurnya???hahaha...sapa menang leh dapat bokder polo kau weh..hahaha...

Amir Syahir berkata...

malu taw makwe tahu ai pakai bokser Polo..haha.

Awanama berkata...

satu satu satu lue terbaik. setiap kali lue membilang nombor dalam tajuk tu isi nya paling power pok.

cis. kenapa lue bikin gua jatuh cinta aja sama blog lue.




uit, twitter.

Cik Akma berkata...

aii folo yuu. yeyy!!

durrah berkata...

PERGH ! ade awek bagi perfume ke?

budak kecik berkata...

asal x publish pukul 11.11??

pergh. sgt mantop.

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

yang penting gunakan masa yang ada tu dengan sebaiknya..

anugerah widget terbanyak?? sure AcHiKz takkan menang.. he3

Sca Ndx berkata...

lu mesti pujaan budak lepasan spm ? hehe,

Miera Hassan berkata...

haha...beli bokser baru?ekeke..

saljihitam berkata...

setia pun pade yang satu lah ye.

Awanama berkata...

haha. kantoi dpt boxer baru!
phewitt! :D

H. Wahid berkata...

Mana ada amek dari utusan. Orang cedok harakah punya la. Haha

ENCIK TIKUS berkata...

pehh bila big brother menulis gempak wooo, keh keh

none berkata...

hahaha.itu namanya ngada2-nak-jugak-buat-entri-tahun-baru-sebab-jeles-tapi-takde-idea.

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. berkata...

lu mesti suke nombo 1 kan?
polower lu pon dah cecah SATU riban plus2!!

Yuyu berkata...

perghhh!perghhh!pergghhhh!!

Unknown berkata...

nak dpt award widget terbyk,,hehehe

izuddinrahim berkata...

sape blogger spm tu wei? aku nak terjah blog dye. tolong rekemen dekat aku. haha

wannurfazrini berkata...

Selamat Berblog pada remaja lepasan SPM tu, harap-harap lepas tiga bulan 'follower' mau 2000 lebih.


perli aku la tu , hahaha

dak eina berkata...

hahaha perli sape nie?

NAJ HEBAT berkata...

Pahang.

Aspalela pon pahang.

Tahun depan aku fly ke pahang.

sob sob.


entry aku : ape kne ngena ngan pointer?

babai hiro nakamura. tolong rindu aku. boleh buat entry untuk aku tak? kah kah kah.

tajuk: Naj kekasih gelap ku. Aku nak cari calon aspalela ke II.

Awanama berkata...

tak habis2 pasal budak lepas spm. benci.

Myra Arshad berkata...

hahah. baek lah abe hiro. selamat belajar.

agak2 bila saya bole jadi no satu ? :D

Anati Soki berkata...

kehkehkeh.. nice one.. bkawan.. biar kenal.. stakat nk fllow then lenyap.. adoooih.. tarak untung mcm ni. muahahahaha

Shahada Fauzi berkata...

oh..awek ko skodeng ko pakai bokser jenama ape ek??kui3..

Unknown berkata...

anat, setuju2 :)
wahhh cuti 3bulan ade potensi ek nak up follower sampai 2000?? hoho.
tak sabar nak tggu cuti sem gua, 3bulan gak!!!

fasheeha berkata...

yang satu : pergh dpt adiah taun baru bokser polo siutt. boleh pakai mlm petama kat kolej

lagi satu : betul gua setuju, carilah kawan bukan cari follower

satu lagi : widget bnyk2 buat gua bengang sebab lmbat loading. pastu gua tak bw. demm

lagi-lagi satu : berapa bnyak satu da.....

Mohd Nor Quiyyum berkata...

hiro jom la wall to wall

Unknown berkata...

lu fofular!

Kik0 ♥ QiLaH berkata...

fuyyo. berpuaka lu punya 1. kihkih

zidEL zhafiz berkata...

in the future kahwin SATU jer..
kau yang boleh haaa kahwin SATU..cukup ker SATU bini jer..??
keh3..~~~~

fatian athiea berkata...

bile abg hiro berkate-kate..


bapak nampak matang..



hush!!!

Unknown berkata...

satu set ko bokser ng perfume tu..hehhe...

Anis izyan Abd Rahman berkata...

haha, betul tuh!!
bek pg jadi editor kosmo ke utusan ke berite harian ke , the sun ke ,
btol3x..
anis jd jht mngutuk org , nie hiro punye pasal la nie..haha

alexayussida berkata...

xde pic new yer la hiro..hoho

Kay- berkata...

eii budak hiro ni~


boxer + perfume = jeng jeng jeng !


kamu jangan nakal!!


sepak kang!!

M I A J A M A L U D D I N berkata...

senyummm jek baca.. ^_^

Robot | Sakti berkata...

kem salam ko orang pahang.
keh keh keh

ika berkata...

rase cam baek bila bace entry ni . haha . :p

Noor Fatin berkata...

hahaha! adeesss

nur aisya humaira berkata...

ye2,sye pn nk no 1 tpi tk pernh nk dpt...adehh...:)

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

eh eh hiro membebl lah.. haha

happy new year thenn:D

Awanama berkata...

apasal asyik budak lepasan spm je kene nie..?

nasikputeh berkata...

1 das tembakan untuk lu...

zarifahmr berkata...

kem salam kat jejaka2 hengsem ump keh3

Nurulbadiah Lai berkata...

gurllpp..bestnye..

btw happy new year dear hiro

cimöt berkata...

kecoh ohh..
perghhh boxer polo...lalalala

Unknown berkata...

jujur- radja


bhahaha

deus X machina berkata...

sudah pandai kasi tips abang hiro tomok kita ni ya

Amir Syahir berkata...

keh2..biase la abam...pemuda harapan bangsa.

Awanama berkata...

Polo tak best ler. perfume Boss sedap bau ye ^^

kata kila berkata...

apesal orang pahan hemsem2 belaka ( tibe2)

Unknown berkata...

ceh...abis2 satu...bila nk jadik dua nyer?

Pyka Rahmat berkata...

kira hari hiro paling seronok lah dapat boxer polo tu. kah kah kah

Riki berkata...

agreed!! haha. nice writing dude! keep it up! :)

tunjuk ajarku sifu. saya budak baru berblog. keh2

eZmALiZa berkata...

boxer + perfume= pengsan!

hahaha...

happy new year hiro....

Fateen Insyirah berkata...

Ngehngehngeh , :D pengkritik ke apaaaaa wo kehkehkeh *balas balik

Linglung berkata...

projek itu hari apa cerita?

Aujinz berkata...

lu beli boxer tue kat mane??...

adrinaqamarina berkata...

bab berita tu setuju~

duh. sume nak update benda yang sama~

miss nina berkata...

banyak nasihat abg hiro ni
bagus2
kuikui..tiru gelak dia :)