Semester Baharu


Hari ini. Buka semester baharu. Gua pergi kuliah dengan penuh bersemangat. Jiwa kencang kemain. Sebelum subuh lagi gua sudah bangun. Solat subuh berjemaah. Paginya gua bersarapan berzat. Roti dengan susu kambing.

Usai gua solat zohor berjemaah, gua terus melangkah ke kuliah balik. Member ajak layan filem gua tak endahkan. Awal-awal sem mana leh terus barai. Ye dak?

Habis je kuliah, terus gua minum petang. Pekene air buah serta bincang petang pasal siapa makwe berstatus 'single' sekarang. Itu semua gua kena ambil peduli!

Malamnya gua solat Maghrib dan Isyak berjemaah. Mengaji iqra tu belakang kira la. Gua baca iqra dalam bilik je. Pinjam iqra Ica punya. Dalam pukul 9 malam gua mula baca serta buat nota tentang pelajaran akan dibelajar esok.

Pukul 11 malam gua terus tidur.



Cukup bulan gua nanti mahu buat passport. Gua syak gua bakal terpilih untuk pertukaran pelajar Malaysia-Jepun.

Persoalannya, hari ini tak habis lagi, kenapa gua dah 'up' entri cam gini. Tak patut betul!


Kaki lipat juga gua ye dak? Kui Kui Kui.


58 ulasan:

adrinaqamarina berkata...

a'a. hiro memang nak kena lipat. dush!

adwafarahin berkata...

slamat mulakah sekolah!

kembatolo™ berkata...

aku dah tahu ko kaki lipat.
nak2 time semayang.
kaki memang kena lipat. ye dak? haha

Dyna Yvonne berkata...

haha.itu planning la.sbb tu la lu bleh up entry ni.hehe.
bereh la klo amalkan mcm yg ditulis tu.hee~
slmt maju jaye la weh.
>_<

nub berkata...

wooh.baguih3

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

haha.tau takper.

Ain Zulaikha berkata...

belajar rajin2 okey...

buDAK keCIK berkata...

huk alos...

ni kes berangan ke ape nk g jepun.
nk jumpe maria ozawa ke??wakaka

ishiko berkata...

adesh!!!! -_-"

ain gojes berkata...

pehhhh...belajar cakap jepun sekali weh.sebab confirm ade awek jepun nk bekenalan ngn ko nnti

eqacashperlala berkata...

aku dah hagak daaa
tak mungkin kau begitu sopan
hahaha!

kira ok lah kau ada usaha buat entry macam ni
mana tahu kau akan skema sem ni

::wan fadhilah:: berkata...

waaahhh.. cept btul jam anda.. dah pukul 9.. hahaha.. sini baru pkul 8 malam..

ajim berkata...

kemah keming!bab lipat la tp kalu buat sungguh yg t'tulis tu lg la kemah keming.maju hiro utk sukan malaysia.

JIJI YU berkata...

hahah demo sek lipak jugok ko..tapi kawe cayo demo baco iqra..ahahhaa

Fatin Athirah Amani berkata...

patut la lain mcm bunyik nye. haha. sengal.

zidEL zhafiz berkata...

keh3..jepang..!!

Anisa Hang Tuah berkata...

hua..kalau awak belajar kat jepun bole lah kite spiking2 jepun
huuu

cik 18 berkata...

aku br nk tnye sejak bile U ko start kelas ari ahad..

nasib baik ko bg tau ko mmg kaki kencing..haha

NaF berkata...

HAHA. ngeng! blaja mne nih?

ika berkata...

chet . Jepun tuuu ! haha .

nuyuEna berkata...

.hebat owwh ko..mcm boleh bace future je kan..haha

fateen smith kononnya berkata...

perghhh entry memang sempoi wa tabik sama lu

dak eina berkata...

hiro kuat lipak... hahaha

Husna Lana berkata...

sila tidur pukul 11pm hari ini

syAzAnA berkata...

hoi senior. kah3

~~aKoO~~ berkata...

adess..aku yakin ko mmg blh pegi jepun tuh..
*sigh-lam mmpi..

Sca Ndx berkata...

lu kaki peramal masa. weh awek jepun nt bawak balik satu, gua dah pesan dah ni, tp gua taknak maria O lak

nousya berkata...

moga terpilih menjadi pelajar pertukaran ke jepun,encik hiro :)

NAJ HEBAT berkata...

up entry... haha


terpleot kaki weyh

maiMOONyet berkata...

ko pergi jepun, aku nk follow leh? hehe ^^

Lya Colours berkata...

kau bijak predict masa depan ni
kuikuikui

♛ nadia the blogger berkata...

bagusnyerr~

cik tipikal berkata...

cam tipu je semangat kencang gini.

nurul lalala berkata...

ye2 je aku caye..cett!!

~qiFFara~ berkata...

bab solat berjemaah tu pon lu kelentong gak ke??

zarifahmr berkata...

ceitt..em nak kena buat pasport gak ni. ke kota singa kite jommm

nasikputeh berkata...

hiro komunis..*tibetibe*

hackshitam berkata...

lipat tu petingg..hahaha

♥CIK SHA♥ berkata...

eh?bukan ko memang pandai lipat kaki ke??hahahaha..

wannurfazrini berkata...

lu tido kul 11? sapa nak date dgn aku kat twitter pagi2? haishhh !

Hasnah berkata...

wahhh..nak pi jepun. best2
cari Maria Ozawa =D

piNky LuCiA berkata...

haha. bajet rajin laa tu. kuang3.

Hwa Whid berkata...

kalau dapat pi jepun tolong kirim salam kat shun oguri! xD

alexa yussida berkata...

alexa doakan hiro jd budak yg betol2 lam en3 nih..kekekkee..untung2 g jepon belikan alexa kimono kaler pepel..kehkehkeh...:P

apadaaa..main lipat2 lak..ingt pisau lipat ke?:P

little ain berkata...

kalo gi jepun, org nk kim jae wook.


heeee :D

m0RniNgCoFFee berkata...

ceit.. ko mmg kaki lipat..
mne de kuliah hari...
asl wa xnampak pun hidung lu ari nih.. ish3

Myra Arshad (: berkata...

eh awak, baca iqra tu bagi habis dulu. haaaiisssh. jgn kira nak buat passport jer.

itu semua DUNIA. hihihi =.='

Mohd Nor Quiyyum berkata...

gebang kuat haha

The Nurul berkata...

pegi jepun cari mak icha ke? ngehehehhehe

MATAHARI berkata...

keh2. tengah baca iqra sempat up entri eh. gua nak tips, bole?

NuR 'aQiLaH berkata...

tahniah!
kerana bejaya masok sem baru.
gagaga

Amiey White berkata...

hye budak sekolah sapa pakwe yang single wa plak nak ngorat -

kena peduli tu haha

Cidak berkata...

bagi awek single sorang.!

beautiful_rose berkata...

awal2 tahun baru lu dah mula poyo =p

- GC - berkata...

jgn awl2 je semangat weh...

eiffel berkata...

sblm nk g jepun..g amek cls bhs jpon atau rajin mnonton vdeo maria ozaawa.. -.-"

zazaw berkata...

susu kambingggggg

tim berkata...

gua tak pegi kuliah 2 hari ni
hohohoh