7 Perkara Benar Tentang BLOGGER

7 perkara dari pandangan gua.



Mengapa tujuh? Tak sepuluh? Sebab gua anak ke-7. Maka semua tujuh. Huehue.


1. Ramai lagi tak tahu erti butang IKUT atau FOLLOW diwujudkan.

2. Lebih pentingkan jumlah pengikut (follower) berbanding mutu entri.

3. 40 peratus penggemar lagu turut pasang dekat blog dia. Terpaksa pembaca 'mute' speaker.

4. 50 peratus kaki ampu. 'Blog awak best'. 'Blog awak cantik'.

5. 60 peratus tak berani kutuk entri blogger. Puji saja. Kalau entri dia sampah. Cakap saja sampah okay. Baru dia tahu. Dan dapat majukan diri. (Gua sangat berharap orang kutuk hasil penulisan gua. Please. Haha).

6. 40 peratus gemar buat buat entri pasal Nuffnang. Graf tu suma-suma. Dapat check. (Lu sorang je la dapat trafik tinggi gamatnya).

7. Pengikut blog beribu. Maka entri mesti la gempak punya. Ini tidak. Update pasal melawat anak sedara bersunat. Blog pesen ini memang tunggu kena maki dengan gua. Tak berikan yang terbaik untuk pembaca. Xabi. Menyampah.


Pasal peratus tu, gua tipu ja. Haha. Diharap semua kaki blogger dapat sedar. Pembaca ingin terbaik dari kamu semua.

Sekian.


89 ulasan:

Miza Yusof berkata...

ini bukan entry sampah! hehehe.
betul tu. miza setuju bab follower tu. whoa! takutnya miza. melawat anak sedar bersunat pun kena mak. aiyak! lariiiiii. hahaha

Miza Yusof berkata...

*sedara

Bella ♥ berkata...

tapi saya tidak pandai bercerita? bagaimana? sedih. T.T

Robot | Sakti berkata...

kemah keming.

berubahlah wahai blogger-blogger.

keh keh keh

rithau_al_deen berkata...

huhuh.... terasa sikit...
weahahhahahaa....
berubah2...

hiro berkata...

miza--keh2..kita tak boleh puaskan hati pembaca juga kadang2.


hani--berusaha buat yg terbaik. semoga pembaca tahu entri kita bukan cincai je..haha



rob--jolo boh.

Rafidah Bakri berkata...

setuju..

lagi2 bila part 'i follow u, u follow me k'. serius tak suka

Anis izyan Abd Rahman berkata...

btol4x
mmg terpakse mute..
bingit teilinge! adeyh!
tapi ade yg best
best laaaa

ika berkata...

aha . benar apa yg tuan hamba bicarakan .

Aweyn berkata...

x suka nombor 3 itu..grr

Hellioz berkata...

lu maki tak entry melawat anak sedara bersunat tu?

kalau maki high5

kalau tak maki meyh gwa maki lu plak

kah3~

btw,

n3 ni style...

MATAHARI berkata...

aku nak kutuk tapi....


1. aku tau. aku follow. dan aku baca blog orang yang aku follow sampai habis.

2. aku tak pentingkan. hanya pentingkan respon orang

3. aku pasang tapi bukan autoplay.

4. ampu ni macam syiat.

5. aku jenis malas nak kutuk kalau tak best sebaliknya aku tak komen langsung.hah. nanti aku kutuk ok

6. aku tak de nuffnang. i dont give a damn on advertisements

7. LOL. aku tak layan blog macam tu. blog gadis2 comel ayat2 gedik apa cer? aku tekan X terus.

memang benar kata kau. pembaca nak yang terbaik cuma jangan lupa kalau dah personal tu personal lah jugak. tak dapat nak lari dari bersunat bagai.


sekian,
ultraman tiga

hiro berkata...

ye bro hellioz..pandai berblog kira ok dah. tp mentaliti tak ok lagi..haha.



mentari--gua salute seh lu. leh geng...LIKE besar.haha

Sca Ndx berkata...

mengenai peratusan. gua setuju dengan lu. semua tujuh-7

entri terbaru: macamne nak naik kan BE NUFFNANG-shit

HAHA

dak eina berkata...

ok...kena buang lagu.. :P

Berd berkata...

Follower dah beribu mana nak ingat aku dah.

Ery Farieha berkata...

blog aku camne hiro?

hiro berkata...

sygku berd--lu mmg tetap dihati doe. gua add fesbuk.lu cm sibuk semacam. xabi.

dylli berkata...

depa dapat cek nuffnang ribu riban,
takpa la.
cuba dapat ciput,
sah tak habaq. :D

Anisa Hang Tuah berkata...

hehehhee

*angguk angguk*

cikWani berkata...

btoi2, mmg kena mute.. kdg2 bukak blog byk2 skali, campur dua 3 lagu, jemm trus kpala.. haisyy...

NuR 'aQiLaH berkata...

blog awak ensem

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

masing-masing ada cara tersendiri macam mana nak tulis blog,

ada orang suka, ada orang tak suka.

kalau nak puaskan hati semua orang memang tak dapat la so jadi diri sendiri sudah~

hanya sekadar pendapat =)

Rara Farah berkata...

mengikut arahan..

no.1 jgn maen polo jew...tp aku ghase polo2 nie pntg gak..lg2 utk newbie..skdr skongan..sobs

no.2..err..aku ta reti nk wt entry cm kau...tp redha je polower brape..

no.3 aku psg...nnti aku buang...huhu

no.4 aku puji sbb aku ikhlas bukan kes ampu k..

no.5 cepat kutuk akuuuuuuuu

no.6 tak penah buat sbb tanak bega2 diri...hehe

no.7 plower aku baru 490...harap mklum...

kembatolo™ berkata...

entri gua pulak cane hiro?
sampah jugak?
*sila cakap sampah* haha..


entri lu tak sampah pon bro.
tengok, ni lu la ajar suruh cakap sampah, kan dah guna perkataan sampah. kahkahkah

mcjust.lol berkata...

huh! sedang cuba mengkritik entry ni:

entry apa ni? sampah!


:p

farah dyana berkata...

tp saye berbelog untuk cite sal diri sy..adekah itu juge akan dimaki?

Yellow LEOpard berkata...

sangat tak puas ati kenape mesti blogger pasang lagu autoplay..serabut betol dengar..

hiro berkata...

ery--blog lu ade identiti sendiri. bgus2. teruskan. haha.


kemba--sep kito kemah boh..haha



mc--yahoo..tenkiu..gua boleh tahu level gua..haha


gadis kmpung atau bandar--ye btul itu. mmg kita tak dapat puaskan hati mereka..tp kita kena cuba bukan?

hiro berkata...

farah--ok. boleh sgt. persetan kan suma ne. pandangan gua sje.

nadia berkata...

lappy aku sentiasa mute
kah kah kah

khairunnisa ♥ berkata...

alahai -__-

zarifahmr berkata...

siyesly, aku tak suka ade orang follow. kau tahu kenapa. but its ok, i love my readers. tq

yaya berkata...

wa nak kata entry ni terbaik. tapi sat g lu kata wa ampu. Demmit!

jambz- berkata...

nasib gua tak tercalon langsung dalam tujuh ni. syukur2.

ANATI SOKI berkata...

wahahah.. terbaiklah!! anat sedara g sunat.. ahaha.. citer pasal bebird kena potong la best..wahaha. pasni anat nk try buat plak. confirm hiro nyampah habis ngn ant..muahaahahah

cakirah 0_o berkata...

bagi aku, blogger ade macam2 jenis. satu mmg ade blog untuk luah masalah,cerita pasal diri sendiri,dan satu lagi cari duet.

kadang-kadang seorang blogger ada blog sebagai diary diorang. perihal diorang bukan untuk bacaan orang ramai.kadang2 org terbaca org suka nak baca cerita mereka.

tips ko ni berguna untuk sapa nak cari duit melalui blog.

=)

GematriA™ berkata...

hahahaha..entry ni mmg gilak! - ini serius. bukan maw mengampu segala bagai.
pasal blog ada lagu tu..mmg wa menyampah..terus wa [x] jak..

lg pasal followers tu pun wa setuju.. biasanya wa follo lepas wa jd silent reader blog diorg dlu.. bila wa rase ok. wa follo.
ndada istilah ai follo yu, yu follo ai balik ok!.

hiro berkata...

orait..gua bukan nk kutuk korang dan bajet gua bagus. gua mmg buat entri smpah pun.

cmne polower ramai pun gua tak taw..celah mne best pun tak tahu.


itu sbb gua cuba buat entri terbaik.
amat teliti membuat entri..

hik hik. gelak cmne macam ikhlas.

Mohd Nor Quiyyum berkata...

xde coli lak kali ni?

princeduyong berkata...

hehehe...sokong!
masih mencari identiti...
tolong gua bro...

Cik Hasnah berkata...

Terima kasih atas entry ni..
Sudah sedar sekarang...
my blog pulak mcmne? adakah sampah jugak?

mia berkata...

erkk..salah ke if nk share cite melawat org brsunat..kot ade benda mnarik jadi kat die ke time tu..hehee, sape tahu kan?

btw, nice entry en hiro, ada yg sy stuju, ada yg tidak..

farahmoque berkata...

hiro..kau ingt blog kau ni bagos sangat.tau la follower beriban..tp entry ntahpape gak.huhh..

okey.kutukan cmni membina tak?hahahahah

aku tak kesah as long as aku suke bace aku sukelahh.tak suke tekan pangkah sudah..no need tinggalkan kritikan..:)

Cidak berkata...

celaka lah entri nih.

benci aku!

alexa yussida berkata...

nasib xabi bukan xavi...grrr..kalo tak ai marah taw!

hehe..oki daaa~

cik bubu berkata...

kalau nak cerita pasal melawat kucing nenek saye sakit boleh kena hentam jugak ke?tapi kucing tu memang comel.


hahah!

hiro berkata...

hee..boleh..ini kan dari pandangan gua sje..keh2.

hiro berkata...

putera duyung--lelaki puitis..

anOOan berkata...

sampah tak sampah. ape pon nombor 7 memang yg terbaek!

Cheno berkata...

blog kau ni macam sampah. ikhlas dari hati ni. hahaha

hiro berkata...

cheno--bolah tahan ikhlas tu.

adrinaqamarina berkata...

hiro, aku jugak mahu yang terbaek dari kamo~

beautiful_rose berkata...

7. Pengikut blog beribu. Maka entri mesti la gempak punya. Ini tidak. Update pasal melawat anak sedara bersunat. Blog pesen ini memang tunggu kena maki dengan gua. Tak berikan yang terbaik untuk pembaca. Xabi. Menyampah.



ciss...lu nak maki gua ker? tapi gua tak citer pasal melawat anak sedare bersunat.gua jadik tukang sunat ader...lu dah bersunat belum? meh dtg sini daftar gua tolong sunatkan.hahahahahahah =p

savethisblog berkata...

blog mu macam sampah..delete la blog ni..sakit mata aku tgk..hahaha..btol ko hiro??

Lelaki Ini berkata...

adeh2!
wlpun pahit, terpaksa mnerima knyataan pasal dunia blog nieyh!

blog-tips-kurus berkata...

SYABAS kerana berusaha menyedarkan semua pembaca.
* Nasib baik terus mengaku bab % tu. Baru nak query ni:)

Dyna Yvonne berkata...

kih3...

1.aku suke blog tu aku folo.
2.aku xpandai menulis
3.dulu aku psg lagu tp berat nye nk load so aku buang.
4.patot puji klo mmg btl best.
5.aku xkutuk tp kctaw jek klo xbest.
6.aku xreti nk wat nuffnang.
7.folower xsampai 50.haha

moral of d story..tulis je la ape yg kite nk tulis kan.haha

h a n i e berkata...

ahahaha...bagi wa...wa suka..wa komen..
kalau tak, lepas baca, ketik butang pangkah
ape susahnya..

Tipah berkata...

3. 40 peratus penggemar lagu turut pasang dekat blog dia. Terpaksa pembaca 'mute' speaker.

- setuju! giler annoying yang auto play. if mood baik, mute. if mood xbaik, terus kansel nk baca. pening! plis la kasi option pembaca nak play ke stop lagu tuh...ni main je manjang! jadah!

za petrelli berkata...

1. hiro, ai polo yu. yu polo ai.. ai jump yu jump

2.hiro, polo wer ai sket, mcm mane ni.. sie2 ai idop. ai nak bunuh diri la camni

3.ai nak ltak lagu justin bibir mesti yu suke g belog ai

4.belog awk tak best.. tak cantek.. tapi ai suke bace..

5.hai sampah

6.ai dah berblog berbulan-bulan.. nuffnang ai kosong sen.. nuffnang tu ape? sejenis makanan tardisonal kah?

7.entri yu membuka minda lah hiro. ayat minda kelas pertama

Catherine- berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Catherine- berkata...

hahaha semua 7 tu aku de dan xde yes! yes!

1) aku folo ikut napsu.kadang aku x folo tapi aku link belog yg aku suka tu.baikkan aku ;p

2)blog aku xbyk folower kehkeh!

3)blog aku xde lagu

4)aku jrg blogwalking jadi aku jarang mengampu kahkah --

5)kutuk sikit2 sudah...kang ade yg tacing pulak..

6)aku x tahu ape bestnye buat entry nuffnang

7)yg tu mmg aku setuju 110% sbb kalo ade yg best ngn anak sedara dia tu xpe gak kan...contoh anak sedara dia ade 3 telinga siap ada gambar bukti..itu mmg rare.

kejadahnyer aku komen panjang2 camni..grr!! baik buat 1 entry kt blog sendirik! kan kan.. haha~

AAINA berkata...

1) follow belog yg saya rase best. dan memang bace belog itu
2) tak kisah. sbb saye tahu ramai je silent reader :)
3) woo. betol tu! saye pening sungguh bcbelog yg berlagu ni. haha


ermm. pasal kritik tu mmg betol. haha
hiro silalah kritik saye! haha

kata kila berkata...

hurmmm.**angguk tanda setuju

Lia3003 berkata...

wah... tetiba sedar diri.. haha

1. saya dah lama buang tebiat follow blog orang and lately, semua yang follow saya.. saya tak paksa pun

2. mestilah cerita sal nuffnang, dah dia yang bagi duit, betul tak??

3. kadang2, blog yang ramai follower tu, ada yang cerita agak merepeak.. kadang2 suka baca, kadang2 tengok gambar je cz panjang sangat merepek

4. saya jarang update blog..

kesian, terima kasih (^_~)v

eiffel berkata...

kehkehkeh...

peratus tuh mgkin tipu..tapi kenyakkan nyer

yup!

gwa rasa...

pesen2 yg lu taipkn tuh, bukan gwa kan?!muahahaahaaa

tapi..klo lu nk kutuk entry sampah atau camtaek..xperk..gwa akn ckp trimas utk lu!

lumut berkata...

hahahhahaha cam cilaka...

leh tahan gak statistik sampah kau ni buat aku gelak-gelak petang ni...

hiro,

awk best dan kacak lah..

haha....

naj hebat sayang hiro nakamura berkata...

nak buat entry 'tatkala hiro bersunat'.. agak2 gempak tak yuu?

akema yazid berkata...

brader, ayat ko salah!!
point no 6 tuh,
gamaknye, bukan gamatnye.
ko sah2 memang bukan org perak!! ;p

cik 18 berkata...

kalo entry ko bagus, org datang cari ko...
follower byk pon tak gn sgt..

yg pntg entry..

NOOR FATIN berkata...

kau la sifu aku

keh3

Ain Zulaikha berkata...

ya betul sgt tu, dia orang suka sgt blog cantik lawa comel padahal dalam hati " aku harap kau follow aku " T_T

and follower beriban tp org tak suka baca entry buat apa T_T

nabilah_2908 berkata...

for me...kalau tk suka..tk berkenan..diam je la..tk pun keluar terus...xpa yah la nak kutuk2...

kalau nk kutuk pun...biarlah dgn cara yg berhemah...gunakan ayat2 yg tk menyinggung perasaan...

ada kes..blogger kutuk blogger...ayat baik punya..x elok la mcm tu kan...? buat huru hara je.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DI KALA HUJAN

chittysarah berkata...

betul follow bile rase blog best jela..
law x,xyah~~

tapi law da memang canggih n cantik xsalahkan nak cakap~~
fakta!

lalala~~

Linglung berkata...

kemain garang lagi lu derr! kena marah dengan makwe letteww..haha

bab lagu gua pun pantang, nak2 kalau gua tgh pasang lagu..mmg potong habis!

ok, ni gua nak tanya sikit..'gamatnya' ke 'gamaknya'..gua tanya dulu kot2 la benda tu intended..

cerita arshad dah abis ke woi?

♥CIK SHA♥ berkata...

hoit!!apsal garang sangat ni??takot aku..ahaha..

meh aku jawab sat..
1-->aku follow blog yg aku rase best je..folo bukan tekan btg folo tu smata2..aku baca setiap kali ade update..sebab aku pembaca setia..huehuehue..

2-->ramai kot yg mcm tu..tmbh2 yg suke cakap pasal folower bertambah..tapi entri tak syiokk pun..

3-->aku pun tak suke blog yg mcm tu..kalau lagu die boleh masyuk dgn halwa telinga aku takpe..bole dimaapkn..

4-->errr..kalau betul2 best dan betul2 cantik mmg aku akui la..bukan mengampu..:P

5-->kalau entri mcm smpah aku tak komen..aku X terus..

6-->aku tak pernah mention pasal nuffnang..sbb tu dorg tak sayang aku..BE ke ME ke aku tak pernah dpt..lagi la check..kim salam..

7-->nasib baik folower blog aku tak ramai..jadi entri aku tulis sesedap rasa aku je la..wahaha..

Encik Tikus berkata...

gua harap semua entry gua bermutu dan sedap di baca, sentiasa berusaha doe.


btw gamat kea gamak ?



p/s : hiro datang bulan doe keh keh

eqacashperlala berkata...

aku tak tahu nak kutuk kau apa
kau serious ibu-jari-naik
bukan jari-tengah-naik tahu

hehehe!

part yang pasang music tu, aku setuju
terpaksa aku mute speaker aku

hiro berkata...

jgn la tacing sgt..keh2..

K2r~90 berkata...

hush skali terkene batang idung gue beb

LadyBird berkata...

hihihi.. awak pasti x minat blog diary kan?
hihihi..

hiro berkata...

lady--adoii..ikut la. blog yu kan..jgn peduli org kata..eheee

Puteri Iqa Izyan berkata...

apehal aku tak pasan kau update yg nih?
haha

hiro berkata...

dah sibuk bertweet2..ahaha

hamzah ian berkata...

bengom.. dop behi tutup je la.. kah kah kah..

twinkle'lilis berkata...

hahaha!
gua sokong mejah
doh dop brehi nok tengok tutp lalu la.wakaka.

tp betol lah kan
kalo femes je msti nak tunjuk graf2 tu.taw la gua xde nuffnag bagai.hihihi..

tim berkata...

suka yang no.7.

fndrocka berkata...

Mantap.....

Lg ramai follower..lagi tggi tggungjwb ye dak