Ulasan 7 Mat pada tahun 2010


Mat rempit
Berjaya men-rekruit ahli-ahli baru yang berkaliber. Berani di jalan raya dan juga di ranjang. Pakar mekanik dan juga pakar mencuri. Punya kaki yang ramai sehingga sekatan jalan raya tak berapa berkesan.

Mat Puaka
Berjaya add Makwe dekat Facebook dan juga Twitter 50 makwe sehari. Begitu taksub dengan alam maya sehingga lupa makan minum serta menyiram pokok bunga. Gemar bertwitter dan menyalahkan twitter jika '#overlimit'. Siap post dekat Facebook.

Mat Kote
Bangga dengan gelaran Mat Ayah. Penyumbang utama anak buangan bayi. Mat kote yang baik sikit sarankan pada pasangannya untuk ke Sekolah Hamil. Mula munggunakan kondom semasa beraksi.

Mat Ganja
Tahun 2010 tahun gembira. Rampasan ganja dari pihak berkuasa tidak membanggakan. Bekalan ganja masih mencukupi sehingga 2012. Terpaksa mengurangkan harga ganja di lorong-lorong hitam untuk tarik lebih banyak pengguna.

Mat Indon
Mula menyimpan dendam pada orang Malaysia. Sudah lama negara mereka tidak berjaya menjulang Piala Suzuki. Buruh kasar di ibu kota mula tunjuk perangai tanda tak puas hati. Bakso mula naik harga sehingga 12 peratus.

Mat Salleh
Mula mengenali Malaysia sebagai Malingsial. Tetap akan bersama dengan Malaysia kerana Malaysia punya kedudukan ekonomi yang kukuh. Masih erat dengan hubungan dua hala.

Mat Geli
Lebih dikenali sebagai Geli-Mat. Sering bertukar-tukar makwe hanya untuk bergeli-geli sahaja. Tak sampai taraf Mat Kote lagi. Sekadar raba-raba, tarik tali coli, jentik-jentik dada. Suka merajuk dan nak upah comolot sebagai tanda pujuk.

Gua ingat nak jadi Mat Geli la... Saya Geli-Geli dan Saya Okay. Xabi!!! Mat Hiro=Mat Geli ye dak?

Rasa-rasa, Mat mana kena bagi penendang kencang-kencang?


50 ulasan:

Nordin berkata...

Perghh.. semua la kalau boleh bagi penerajang satu...

Dyna Yvonne berkata...

kahkahkah.sume mat la kecuali mat salleh.sbb arwah tuk aku name mat salleh.hehe.ade kaitan ke?
>_<

adrinaqamarina berkata...

mat hiro? haha.

cik tipikal berkata...

semua aku nak kasi penendang lah.. haha

kahirie berkata...

nice....

buDAK keCIK berkata...

mat geli mmg nk kena tendang kencang2 ngn ak...nnti ak plk yg bakal jd striker trbaik~!ohho

The Nurul berkata...

oih baca pun aku dah geli. hahahaha

liyanaziz berkata...

duhhh!!! hahahahahaah.. mengong sekali!

yunovelis zarai. berkata...

ade jugek keh report abused blog aok ni kang.

Balqish Shafiqa berkata...

info hiro best!!!

.sweet-ants. berkata...

mat kote? gile x senonoh hiro

little ain berkata...

mattopo.

wannurfazrini berkata...

mat hiro lagi x guna ! hahah :p

F.a.S.h.E.e.H.a berkata...

Khairul Fahmi anak Che Mat gua nak lah. Haha

Wong Sikampuh berkata...

Apa kau tulis ini,mat indo tak macam itu lah,jangan kau tulis suka hati awak ya,saya orang indonesia tak macam tu.Kita semua saudara.Apa lah awak ni main tulis tak ada tunjuk hormat sama sekali dengan negara indonesia.

My Little Diary berkata...

salam

hahaha... mat geli2... geli den!

Aweyn berkata...

mat kote? x bole blaaa hahahahahahahahahahahahahaha

tia berkata...

gua nk tendang mat hiro!
boleh ?

mia berkata...

kahkahakhak..semua mat-mat di atas haruslah dpt tendangan padu..ok fine..kcuali mat hiro..bole?kehkehe

zidEL zhafiz berkata...

haha..siot..kalo penyumbang pelajar ke sekolah2 hamil..mane pakai kondom bai..~~~

NAJ HEBAT berkata...

nak komen. tapi terbatal air smayang.

kejap ya.

jangan nak jadi mat gatai!

eiffel berkata...

er..rasanya mat yg no 3 tuh kot...

Pat berkata...

hahaha rasenye seronok kalau dapat tendang sume sekali

Ain Zulaikha berkata...

hahahahahahha, luc luc..

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

haha..kelakar lah hiro.

dyba gula-gula berkata...

mat kool xde kew??? bhahaha...
ngotngit sume mat!

MATAHARI berkata...

mat terap xde?haha

nurkaloi berkata...

aaiiiyyyakkkkkk
sume kasi lempar kat hutan
jgn lempar kat sungai..laut yer
habis kaloi t

adehhh
pnasss toll
heheh
jom renang-renang

sastraboy berkata...

gedik.

Robot | Sakti berkata...

mat geli vs klcc

keh keh keh

maiMOONyet berkata...

semua di atas! termasuk ko. boleh kn? ^^

cikpia berkata...

kasi penerajang semua sekali la, pakej!!!!

eqacashperlala berkata...

aku sepak kau kalau kau jadi mat geli

semua mat kena bagi penendang sehabis kencang. baru style!

Rara Farah berkata...

mat k**e...ta bley blah lgsung kau..huhuhu....

grubby person (^_^) berkata...

knper xda mat masjid! lu tamau jd mat masjid ker? nanti ica dah besar dia malu bapak die mat geli...wakakaka

Myra Arshad (: berkata...

mat kote? haha. apa kah itu ? ishk. kamu ni. lucah :p

zatty.hamid berkata...

kalo aku, aku bagi penengdang paling kencang kat mat HIRO kalo kau bertukar jadi mat GELI.
HAHA

Catherine- berkata...

semua aku x suke!! dem! =(

norfaridahanum berkata...

yg plg aq terbakar skrang dgn mat indon lah! yg plg annoying mat puaka.haha.yg len2 tuh blum lps threshold lagik.tinggi gak kesabaran aq nih rupanya.

p/s:selamat tahun baru

NOOR FATIN berkata...

mat geli yang nak bagi penerajang tu.. hahahaha

mira_nas berkata...

rasa tak nak bagi hidup aje mat geli tu

kembatolo™ berkata...

mat londeh tade ke hiro?
haha

vampire's lovex berkata...

mat gila. haha

Mohd Nor Quiyyum berkata...

kalau boleh ak nk jd menantu nik aziz nik MAT la kuikuikui

hiro berkata...

hehe..bagus la Q..haha

Husna Lana berkata...

macam kenal je mat puaka tu sape. heh

~qiFFara~ berkata...

mat kote tu sape?kote tu ape??







hahahahhahahaa

BuDaRk_Kcik berkata...

uit der....tertinggal Mat Bangla ngan Mat Syah...xkan xigt rumate lame kot

Bella ♥ berkata...

sesuai;a tu broo! hahaha

greek goddess berkata...

mat geli dgn mat kote perlu diberi sepakan jurus kencang-kencang..