Ceritera 2: Ica dan Dadali


Sejak dua hari ini, gua dapat kesan satu perangai baru Ica.

"Mama nak susu"

"Abah nak hanset. Nak dengar lagu Dadali"

Dua arahan yang padu di beri oleh Ica pada gua dan bini gua. Bahaya juga ya kalau dedahkan lagu cinta-cinta pada anak berusia enam tahun.

Okay. Itu gua tak gusar sangat. Tapi,

"Abah, nanti Abah dapat cuti, kita pergi Indonesia ye? Nak jupe Dadali"


Maunya gua tak kata "Boleh sayang Ica". Nanti dia lari ke Indonesia ikut Herman yang kerja dengan Roznah buat baju macam mana? Gerun juga gua dengar soalan itu. Huehue.


29 ulasan:

m i s s.p u j a berkata...

HAHAHA dasyat betol anaknya ;)

tia berkata...

gua syak ica neh masok drjah 1 da ade fon sndiri.

adrinaqamarina berkata...

kasi dye tengok muka dadali, rasannya apa dye nak cakap. :D

fairuzhani berkata...

hahaha.



dadali tu pebendeh? -_-'

Aweyn berkata...

peh. budak2 lagi da minat dadali. hahaha

Anisa Hang Tuah berkata...

hehehhehe

sporting dgn kata2 manis

Bella ♥ berkata...

hakhakhak. hebak anakmu!

Dyna Yvonne berkata...

haha..bijok bijok.

zarifahmr berkata...

budak2 sekarang kemain canggih! anak buah gua tu pun asal dapat henpon tak payah bukak kan, pandai la die cari game. jumpa plak tu even da sorok dekat file2. siot!

Puteri Iqa Izyan berkata...

hahaha.penangan dadali. huhu..

tulah. bapaknye jugak yang nagjo.

ckp kat ica, meh auntie iqa ajarkan pakai shawl. haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

haha..dasyat!

princeduyong berkata...

hehehe....anak...
bapa borek anak rintik...
bapa berbelang anak menjalang...

kembatolo™ berkata...

gua tak kenal dadali.. haha

*cimOt* berkata...

dadali oh dadali..

bukan siapa2 berkata...

ca dh besar..
dh 6 tahun

K2r~90 berkata...

fuyooo maju sungguh mereke yek

eqacashperlala berkata...

Ica mula manakutkan pembaca macam aku
hehehe :p

Linglung berkata...

reserve ica utk gua ok?

beautiful_rose berkata...

agaggaa belian bercita2 tinggi untk kahwin dgn org indon tuh =p

MATAHARI berkata...

hep. jangan kasi ica. jadi penanam padi kat sana nanti

ika berkata...

anak bapakkk .

mia berkata...

haaa sudah...dadali sape en hiro??erkk...

Anis izyan Abd Rahman berkata...

nak ikut jugak pg indon
jumpe dadali~

dak eina berkata...

kantoi hiro suka lagu dadali tuh...kah3

ANATI SOKI berkata...

walaweh..nk jumpa dadali ooh! wakakakka

Nur berkata...

anak sapola tuh..hahahha

vampire's lovex berkata...

haha!

rossoneri berkata...

hahahaha nasib baik xminat lagu hindustan..

unieMARKS :) berkata...

ahahaaa , thanks . tapi saya dah tukar lagu :)