Hiro&Hakim: Dating


Pagi buta. Dalam pukul 11 pagi, Hakim datang rumah gua.

Hakim: Hiro... Hiro. Hiro babi... Weii... tidur mampus ke? Babiiiiiii...

Gua terus bangun.

Bukan bangun sebab nak tahu apa dia nak, tapi sebab nak bagi kerengga gigit konek dia. Gila apa jerit macam tu depan rumah gua. Gua keluar sambil garu-garu celah kangkang. Berbokser sahaja. Makwe tepi Hakim terliur semacam tengok gua. Urut dada pelan-pelan dia.

Hakim bawa makwe. Cantik. Lebih tepat lagi. Boleh tahan. Pesen pakai baju kurung raya tahun lepas. Hakim pula kacak semacam. Entah dari mana dia kebas baju kemeja Polo.

Hakim: Gua nak pinjam kereta Abah lu. Boleh?

Gua: Xabi. Mentang-mentang la Abah gua pergi Ke-El, berani lu ye?

Hakim: Hehe. Kejap ja. Dua jam.

Gua: Pakai smart-smart tapi dating Kedai ABC Pak Su memang tak stail kan? Ne makwe mana lu cilok ne?

Hakim: Awek gua la ni. Aten nama beliau.

Gua: Itu berbeg sekolah tu?

Hakim: Mak dia hantar pergi tuisyen, gua amik dia datang sini. Mau dating hajat dihati.

Gua: Rosakkan anak orang kau ni.

Hakim: Releks la. SPM lambat lagi.


Sejurus makwe itu cium pipi dan tangan gua, terus gua kasi kunci kereta. Haha. Gua Islam lagi. Tak buat budaya barat walaupun kadang-kadang makan kepci.


Pengajaran: Lu orang jangan la buat perangai semacam. Mak hantar pergi tuisyen tu, jangan la lari dengan pakwe. Okay?

55 ulasan:

syafiqah ezam shah berkata...

Haha..kesian aten..kene kait dalam cite ni..haha

tido je keje!

cik 18 berkata...

lu hulur tangan kat bukan muhrim sape suruh?

Anisa berkata...

haishhh

imaginasi

siap cium tangan & pipi

terus bg pinjam kete

:))

nadia berkata...

hiro..lu jgn nak gi dating..
masuk u..blaja..

keh keh keh

zarifahmr berkata...

tu hakim..hiro pulak??

Amir Syahir berkata...

keh2..

Amir Syahir berkata...

ifa--ai tunggu org masuk minang yu~

specsy berkata...

bagus lah kau. pernah buat?hahah

Khairi Mohd berkata...

salam ziarah... :)

cun dak aten tu? hehe

Awanama berkata...

haha. budak sekolah. masih getahgetah.

zaman tusyen: lari main counterstrike n red alert.

Unknown berkata...

Uhuk.. lu bgn pukul berapa???

Puteri Iqa Izyan berkata...

hahahaha....

gilos.

tp betul gak tuh..

ade je perangai cmtuh :P

aisyah sakaria berkata...

budak sekolah memang suka skip2 tuisyen pastu dating. yg partner pon lagi galakkan. rosak2. haihh. haha

adrinaqamarina berkata...

salu je macam tu. adoi la.

Amir Syahir berkata...

kira bertuah la tu hari Ahad. Pukul 11..biasa pukul 3 petang.

hamzah ian berkata...

rilek ah.. muda lagi kot

eqacashperlala berkata...

haish!
ni la budak2 skang
mak bapak habiskan duit hantar tuisyen, die pergi dating pulakkk

fatian athiea berkata...

gilos..


da hakim takde respon pe2 tgk mkwe dye buat camtu kat lu??


kat hakim mcm mne lg tu??hahaha

akema yazid berkata...

brader,aku pegi tusyen naik basikal je dulu.
xda pulak pkwe nak ajak g dating ke ape.. ;p

Myra Arshad berkata...

alaaa. muda lagi. lepak dulu. spm tu senang jer. hahaha

yaya berkata...

aten pakai baju kurung sbb nak dating atau nak g tusyen? Aaaaa. Hakim tu pun 1, kereta pun pinjam org lagi, duk nak angkut anak org pulak.

Ziro berkata...

keh3...
akim ngan aten lu jadikan mangsa....

no komen pasal dua2 senior aku...

HAN berkata...

hahahahaha..aten mgsa terbaru..sweet bangett..kah3.

hiro,kau dulu cmnne?lg trok ke pe?lalala

Ms. Qhayal berkata...

budak tusyen nk berjimba2

Sca Ndx berkata...

budak sekolah.
kantoi kena sebat weh.

kainbatiksaya berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
dyba gula-gula berkata...

yekkk...
menteliuqkan...ad ht cium hiro...
huhuhuhuhu

Bella ♥ berkata...

hakhak kesian atin jadik mangse.

izuddinrahim berkata...

apsal lu tak sekeh dye hiro? hadoi~

Akulah Aqilah Itu berkata...

nasib baik nama aku bukan aten. kah kah kah

cimöt berkata...

awat tak dating je kat tempat tusyen tu je..situ pon banyak gewe gak ennn..

Fazleyatul Aini berkata...

itu pe'el budak2 skrg
yg pakwe nye pon 1, xde ke masa lain nak ajak date

Awanama berkata...

nape tak bagi bau cium bokser lu je...

Fairuz Zainal berkata...

hahah. aten sian dia tau!

- G C - berkata...

aten tak bersalah. haha.

cikpia berkata...

naseb bek kecik2 dulu aku terer tanpa perlu tuisyen..... kalo tak mesti aku pangai cam aten..... he he.....

Linglung berkata...

alah..lu pon goyang juga kalau ada makwe solid depan mata soh kidnap dr kelas tuisyen..

Dyna Yvonne berkata...

ahahaha...baik punye ciom2.
emm kes ni dr zaman aku muda dulu da ade.hehe

♥ Juliana Violet ♥ berkata...

Hee hee...
mane hakim dapat kemeja polo tu?
:)

aljambz berkata...

ni nak tunggu gua buat panggang la ni. xabi btol.

Biela Sapine berkata...

wahh siap cium pipi dan tangan
tuu yang dapat pinjam kereta.. heheh

aten berkata...

BABI LA HIRO.
BUBUH LA NAMA LAIN.
AKU TAK PERNAH DATE LA.
FCUK :(
AKU BENCI KAU DO.
BABI BABI BABIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

aten berkata...

AKU BENCI SIAL. AKU UNFOLLOW KAU. AKU TAK SUKA AH. EVEN THOUGH IT'S JUST A JOKE.

I HATE YOU, HIRO.

ENCIK TIKUS berkata...

gua sayang lu

beautiful_rose berkata...

hiro giler.....

Bijen M. berkata...

Kool makwe ni.
Dia pilih pakwe dia daripada tuisyen.

::cdot the dot:: berkata...

ai lari dgn yu jek..

ko kunci cintaku..dlm hatimu..

Unknown berkata...

haha...advce budak2 skrg.

Awanama berkata...

Bukan SPM je..
budak2 UPSR pun dah pandai buat keje2 macam nih...tp pakwe dia skolah menengah la...

aien berkata...

alahai aten.. kawen je la cpt2.. xyah abiskan duit mak ayh byr tuisyen. erk! nasihat je. hehe.


hiro dah xsuci. keh3 =P

Awanama berkata...

pengan tangan tu dosa if bukan muhrim
Butuh tulisan-tulisan seputar peternakan,
silahkan kunjungi
REPOSITORY UNAND

Anati Soki berkata...

haaaish.. budak2 skrg..

za berkata...

ah.. imiginasi nak tinggi kan?

Makwe tepi Hakim terliur semacam tengok gua. Urut dada pelan-pelan dia.ni paling x leh terime. keh3

Fathin Nur Hidayah berkata...

doe tu nama gua tu!! wakakaka famos jup lalala~ tapi gua tder la nk cium tgn nan pp lu ikod saiz tapak kaki mak gua jaa~ hahah

College of Science qassim berkata...


I'm really enjoying the design and layout of your website.
Qassim & QU