Romantik Sudah Berlalu

Tembak biar kena badannya.

Ada pasangan baru kawen tinggal dekat Pavilion.



Isteri: Abang, hujung minggu ni kita pergi tengok filem Ngangkung nak? 


Suami: Filem apa tu Sayang?


Isteri: Alaaa, cerita hantu komedi, Sam berlakon. Abang tahu kan Sayang minat lakonan Sam.


Suami: Oh. Tengok la dulu.


Isteri: Time belum kawen, Sayang ajak tengok Adnan Sempit laju ja. Dah kawen ne, lain lak. 


Suami: Alah, Sayang ni, cerita tu mesti pengajaran dia jangan main nombor ekor. Kan dah tahu pengajaran dia. Jadi tak yah tengok la. 


Isteri: Abanggggg!!!




Pengajaran: Anda fikir pakwe anda sentiasa romantik lepas kawen?  Keh Keh Keh.

63 ulasan:

hanna iymeera :) berkata...

tak sure la brapa lama nak romantik tu kan?

abdul rasyid..... berkata...

hahahaha meter romentik turun daaa...

Puteri Iqa Izyan berkata...

errr..pakwe??

syafiqah ezam shah berkata...

anda sungguh berpengalaman dalam hal2 lepas kahwin ni..keh keh keh

syafiqah ezam shah berkata...

anda sungguh berpengalaman dalam hal2 lepas kahwin ni..keh keh keh

adrinaqamarina berkata...

haha. pengalaman lepas kawen, ktorang tak kawen aglaaa

athiea berkata...

GOTCHA!

gua dah dpt jwpan awl2..
thanks hiro..hahaha

akema yazid berkata...

tembak mesti kena pada badannya, bukan pada ekornya!! - kata azlee senario..HAHA..;p

Ery Farieha berkata...

kehkehkeh biasa la tuu.

M I A J A M A L U D D I N berkata...

hahaha!! memang!!! grrrrr

NuR 'aQiLaH berkata...

before kawen pon x romantik.
arghh.

jgn tembak kena ekornya.
nanti begerak gerak yedak.

The Nurul berkata...

kamu jgn la jadi mcm ni lepas kawen ye.

eqacashperlala berkata...

skang pun beliau tidak romantik
hahaha

kata kila berkata...

abangggggggggg.begitukah?

CERITA LEBAT berkata...

kalau gua pun,gua akan buat pekara yg sama..hahha









=P

Nur Areefah berkata...

ramai nya minat.
btw ada je yang makin romantik xD

<3

princeduyong berkata...

romantis...puitis...pitis...

alexa yussida berkata...

asek pavillion ja...hurm

zarifahmr berkata...

tak mau ler kawen cenggini haihh

Cidak berkata...

gila ramai follower kau sekarang.

malu aku

Miss ... berkata...

keh3 sbb tu cari laki jgn cari yg romantik wakaka sbb bile dah kawen kompom x romantik so kena cari la sederhana je hehehhe itu lebih baik ekeke

sastraboy berkata...

aku romantik je.


(bluergh!)

LadyRye berkata...

pakwe aku romantik jaaa lepas aku kawen!

~fais~ berkata...

ak xpk cm2 pon...
hik hik hik

tim berkata...

suami jeles tu..
si isteri tgk lelaki lain (sam)

kembatolo™ berkata...

kesian bini dye doe..
pegi je, pastu tdo dlam tu..
jaga hati kan... ahaha

buDAK keCIK berkata...

xpe.
ak akn pastikan suami ak akn brsifat romantik lps kawen ea bang
harhar...
geli dowh

Lya Colours berkata...

ko romantik x weyh

NAJ HEBAT berkata...

yu lepas kawen still romantik kan yayang~~


ai tawu..


ok.

settle menggedix kat sinih!

n's eeyda berkata...

kalo masa bercinta memang dah x romantik cmne?

aaaaaaa.
:P

little ain berkata...

tau takpe.

mak sedara org cakap, cari boyfriend yang suka bagi alasan time kapel, tak boleh jumpa ada kejela, tak boleh tu lah, tak boleh ni lah. so that, time kawen japgi, dia layan isteri die baik baik. huhu :)

wannurfazrini berkata...

yeke ? mcm tu tayah kawen dgn pakwe sendiri la . bercinta dgn org lain , kawen dgn org lain! haha

Sca Ndx berkata...

er er, romantik ats katil je.

ifah berkata...

oh kalau gitu x yah kawen. gagagaga

Frodo Baggins berkata...

tipuuu!! ai romentix je lepas kawen ... la ni sampai 4, romantik makin jadi

farhah adeli berkata...

eh of course he will always be~~~ yakin 100%

hehe...

mimizuzuhaha berkata...

dah kawin hilang semua romantik? wargh bunuh nyamok! (takan nak bunuh laki sniri kot)

maiMOONyet berkata...

makwe pon sama. igt romantik? xD

K I E R A berkata...

tak sure.

FARHANArazaki berkata...

wakakaak!
lawaak2!

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ berkata...

cite ni best ehh..ramai ckp best..nk tgk2..huu~

cik tipikal berkata...

ggr.. lelaki kena lah lebih romantik bila dah HALAL

chittysarah berkata...

hahhaa xpasal..
tetibe suami menjadi pengulas yang terbaik..-moral of this story kan..
hahahah

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

everyboy will cahnge after married. its normal.. haha!!!

mia berkata...

nape ek, byk laki lps kawen xromantik, byk girl lpas kawen, romantik bukan maen..kenapa??kenapapapaaaa??

Cik Akma berkata...

people change. wahh ayat makan dalam abis kan

DuniakuAbstrak berkata...

kesian bini org lain...bini aku je untung..wakaka

HonEyBuNNy berkata...

he2.....betul ek...tp xtau lak lepas kawin coz tawin lagik..heheh

cik hani berkata...

haha.mcm terkena batang idong sendiri je. :P

Amanda Sasha berkata...

yeker??x payah kawen la camtu.hahaha

Cik Mieyrarif berkata...

isshh.tanak la dapat suami cenggitu
mau makan kasut tumit tinggi mya tiap hari

echah mashuri berkata...

dahtu kene bercinta lepas khawin la..baru syokkk.ahhaha

Mohd Nor Quiyyum berkata...

tym becinta semua indah

Cheno berkata...

bercinta lepas kawen la best!

Catherine- berkata...

ni yang x best ni... grr!!

Liyana Lunia. berkata...

pakwe saya sebelum kawin pun tak romantik *nangis*

miss nina berkata...

macam2 la :)
ape nak buat, terima je la kalau begitu

melle. berkata...

tajuk cerita saja sudah buat aku berfikir

piNky LuCiA berkata...

aku rasa lelaki sebelum kawin ngan lepas kawin sama je. haha

Linglung berkata...

Derr, gua cari2 lu punya email x jumpa. Gua ada hal nak diskusi sikit. Jadi diskusi slam maya ni paling kemas gua rasa pakai emel la. So, emel gua aisa.wealth@gmail.com..nnt kita diskusi. Senyum :)

AdiK CoMeL berkata...

si dia tetap romatik. har har har

Amirrah Zawani berkata...

belum kawin semua ikut je..
dah kawin cerita lain pulak..
ngeh3!!~

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

bukan semua lelaki romantik masa dok bercinta.. maybe dia akan romantik bila dah kahwin..