Ceritera 1: Ica Sayang


Kelmarin gua pergi beli baju sekolah anak gua, Ica. Sudah nak masuk darjah satu buka sekolah nanti. Pergi Pavilion pada hari Ahad memang gua cuba elakkan.


Geng Lengging, Geng Seluar Ketat mahupun Geng Penggemar Karipap selalu ada dekat Pavilion pada hari Ahad. Hari Sabtu geng-geng ini pergi kelas tuisyen. Hue Hue.


"Abah, Abah... Ica nak pakai tudung la dekat sekolah"


Sejuk gua dengarnya.


"Baguslah Ica. Abah tak paksa. Kalau panas, bukak. Pastu simpan dalam beg" ujar gua manja sambil dukung Ica.


"Ica nak pakai tudung tu... " sambil tunjuk tudung shawl yang kemas tersusun dekat kedai bernama Mari Bershawl.


"Mana Ica kenal tudung tu?"


"Ica ada kawan dekat fesbuk. Pakai tudung gitu. Cantik"


Bini gua ketawa kecil.


Terus gua urut dada pelan-pelan. Susah juga kecil-kecil dah ada fesbuk ye?




51 ulasan:

adrinaqamarina berkata...

amboi pandai ica ye

ika berkata...

sejuk perut ibu mengandung .

mimie berkata...

lu bg anak lu men fesbuk ke hiro?? jgn2 die dah jmpe blog lu yg pnuh entri coli ni. bahaye weh~ hahaha.

soffea berkata...

shawl subang2 ke ica? :)

hehehe.

dak eina berkata...

kahkahkah...... bagus ica cam bapak dia!!

mia berkata...

akhakahkahaa..seyesly ke ni??hehehe..nnti ica pakai shawl, jgn lupe snap pic en hiro..pastu tepek kat sini...hehee

Miss ... berkata...

haha seb bek ica x minta belikan coli lalalalalala

♥CIK SHA♥ berkata...

pehhh..darjah 1 dah nak pakai shawl..

little ain berkata...

kecik kecik tak payah bagi pakai tudong lagi kot?

takot kang dah besar sikit, mula lah nak bukak situ, bukak sini.

tapi kalo die yang nak, bagus la :)

sejuk perut ibu mengadung.

Puteri Iqa Izyan berkata...

keh keh keh..
bagus betul ica kecik2 nk pkai tudung. shawl lagi tuh. setail betul. huhu..

Encik Tikus berkata...

well adik gua pun ade . aish

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

aduhh
ummi dah ada cucu ker?huhu

UnicBoyz berkata...

hak hak hak.....

NAJ HEBAT berkata...

ah. kucing gua pon ade fb. lu tanak add si kontot gua?

har har har.

MATAHARI berkata...

KARIPAP?!





ayat kau sungguh mengharukan minda aku jadi biru.



budak sekarang moden. gyahahaha.

rindu lagi masa dulu. naif yang amat.

teddyuna berkata...

haha ;))gila la..

kembatolo™ berkata...

anak lu boleh kawan ngan anak gua nanti..
pastu buat status in a relationship dengan anak gua.. cool kan hiro? hahahahah

hysman berkata...

perghhhh...
untung lu ade anak camtu...
congrat...
fesbuk tu beselah zaman moden derr...
hahaa

zarifahmr berkata...

jangan salah kan ibu mengandung keh keh

ANATI SOKI berkata...

kehkehkeh.. budak2 skrg maju..

cik tipikal berkata...

jadi besan aku... aku ada anak laki.. haha sama umur ... jenis main facebook gak

Sca Ndx berkata...

terer ke anak lu pakai shawl berbelit?

wannurfazrini berkata...

ica pun nak up-to-dated fesyen la abahhhh . hahaha

biskut berkata...

ntah2 blog pon ica ade...

Ciki berkata...

suspen je.. hoho

echah mashuri berkata...

makin lama makin tinggi angan2 lu.huehuehue

.shazanat. berkata...

hahha...good ica;D
bio bapakmu tkedu.haha

vampire's lovex berkata...

siyes ke ica tuh anak lu hirO??

npa dya cam baekkk dpda bapak dya wakaka!

Cik Bidadari berkata...

huhu... terkedu tu...

farahmoque berkata...

perghhhh..baru drjh 1 dh ade pesbuk??like father like daughter..tukar sket..baguihh didikan..mbahahaha

chittysarah berkata...

waha~~
dak kecik da pandai pakai shawl skang eh~~

terer~~
laalla~~

Ain Zulaikha berkata...

ica, agak2 shawl dia macam kak ain tak? hehehhe

eqacashperlala berkata...

advance anak kauu
hahaha!

Cik Akma berkata...

shawl ekin

plumpy.tootsie berkata...

shawl lawa doe.

Tuan Din berkata...

bagi dia pakai tudung yg ada awning tu, senang kit,,

MATAHARI berkata...

letak dekat bapa.

irahehe berkata...

hahahaha.budak2 skang dah advance.hahaha..

Fiq berkata...

seb bek anak perempaun.. klu anak lelaki mesti dia cube2 tulis blog pulak..pasal coli mungkin..klu kuah tak tumpah ke nasi, ke mana lagi yek...

Shey Hemsem berkata...

bini no berapa tu agak2 ?? ahahahaha :D

Linglung berkata...

bapaknya otak fb, anaknya apa lagi....bapa borek anak rintik..kahkahkah!

Cik Jari berkata...

ape fb ica?? nak add

Biela Sapine berkata...

pehh budak2 pun ada Fb dahh. alahaiii

kahirie berkata...

bila lu kawin????

Mohd Nor Quiyyum berkata...

bila lu kawen?

♥ Juliana Violet ♥ berkata...

Hiro,
Kalau kecik2 ada FB tapi tgk 'bahan/sumber' yang baik takpelah. Jangan tengok yang bukan2 sudah... Hiro, silalah baca entry nie ye... tetiba idea mari... ;p

http://julianaviolet.blogspot.com/2010/12/99-hari-kisah-klasik-kita.html

✿ CikCimi berkata...

cerdik betol.
haha.

Tipah berkata...

watt?? lu dah kawen siapa ada anak?? haih..melepas... -_-'

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

dah umur cam ni pun dok terbelit2 pakai shawl.. inikan pula si ica.. malu gua gini..

alexa yussida berkata...

hehe..nti die belit2 mau dyspnea

encikAPPLE berkata...

haha