Bicara Bersama Santa



Tepat pukul 4 pagi. Gua sempat berbual dengan Santa selepas dia tolong belikan gua air pepsi twist. Lalu gua dengan beliau borak kosong sambil pekene kopi buatan gua.


Gua: Lu tak bosan ke kerja hantar-hantar hadiah camni?


Santa: Dah kerja bang. Nak buat camne. Lagipun dulu saya kerja Posmen. Dah biasa bang.


Gua: Laa. Santa ni pekerjaan ke? Sedak juge hantar hadiah ni. Boleh usha makwe tengah tidur ye dak?


Santa: Tak baik bang. Dosa skodeng-skodeng ni bang. Dah la nak masuk macam harem dah. Susah juga.


Gua: Mana lu dapat duit nak beli hadiah? Bungkus? Bagi rusa lu makan lagi. Buat family day ke?


Santa: Duit tu duit rakyat bang. Duit tak habis jika bahagia dapat berkongsi bersama.


Gua: Betul juga... Eh, lu bukan dah tua ke? Kenapa ber-abang dengan gua?


Santa: Tadi saya nampak adik abang. Saya nak jadi adik ipar abang boleh? Lawa adik abang. Hohoho.


Terus gua berceramah pada dia yang kat bawah tu kena kasi potong dulu. Bergegas Santa beredar dengan lajunya. Banyak hadiah tak hantar lagi katanya. Eh, rumah lu orang Santa datang tak? 'Oh My God'... lupa lu orang duk Malaysia. Kui Kui Kui.

29 ulasan:

sastraboy berkata...

yang malaysia naik beca kot. tak panggil santa. panggil SANTOS.


hmm. haraplah lawak komen aku yang ni, biar berbondong awek datang blog gua. kehkehkeh. eh jap, amiin!

nohfee berkata...

malaysia mana ada santa. malaysia ada perayaan krismas 1 malaysia,

Anisa Hang Tuah berkata...

ceyh
santa gatal

huhuh

siggplus berkata...

dia kata aku budak baik. jadi dia hadiahkan gadis comel macam farah quinn

Encik Tikus berkata...

dia tak datang umah aku doe semalam, vavi betol

Puteri Iqa Izyan berkata...

hahaha...

kalau lah ade santa mcm nih... :P

MATAHARI berkata...

patut lah santa x dtg umah aku, dia lepas singgah rumah kau rupanya.

fairuzhani berkata...

apsal dia tak sampai2 umah aku ni? kau ade no tepon dia tak? grrr

*cimOt* berkata...

santa tak mai pon!!!

azureEn berkata...

eh kenape tak amek gamba ngn santa..?? kan dah rugi! boleh tepek dalam blog nie. mest femes gile pastu =D

santa pon takot nak sunat ke..? =P

Sca Ndx berkata...

OMG? santa dtg rumah lu. hehe. ceh tua2 dah gatal. muda2 belum kawin cam gua tak pa lah

NOOR FATIN berkata...

hakhakhak hiro sengal

afiqah berkata...

lepas ni lu pulak ade jmbg besar2 cm santa tu.

♛ nadia the blogger berkata...

suh santa tuh ngorat rumet aku , dia pass , aku bagi 1K Malaysia ~

Mohd Nor Quiyyum berkata...

hi ABANG!:)

echah mashuri berkata...

hahaa..gatal santa ghuppenyaa..

Cik Akma berkata...

SANTAn ade la kat msia eheh

Hwa Whid berkata...

hahaa, tadi jumpak santa bagi ice cream mat kool kat sunway perai.

Lya Colours berkata...

santa p carik tok mudim tuh
hahaha

Miranisa =) berkata...

HAHAHAHAHA Sumpah lawak xD

Myra Arshad (: berkata...

haha. santa tu hensem tak ? :P

p/s : la. aku baru perasan. aku tk de dlm belog list ko ghopenye. ceh. haha

eqacashperlala berkata...

hahaha!
santa takut sunat woh!

Anis izyan Abd Rahman berkata...

OMG ~
im currently in malaysia
but i wonder y those santa came to my house last nite???
hahaha

NieyaVanilla berkata...

owh....baru tw santa dulu kje posmen..

♥CIK SHA♥ berkata...

ni nak pomote blog adik ke??hoho..

vampire's lovex berkata...

byk santa sedekah hadiah kat mg??? haha

Ain Zulaikha berkata...

santa pun suka adik hiro gak ye.. hehehe

K2r~90 berkata...

ye i2lah namenye bodek!!!

alexa yussida berkata...

datangggggggg:D