SDK#6: Gadis Order


Hari Sabtu. Kelas Kenali Wanita macam biasa. Sedang menunggu Cikgu Kila, ada mesej masuk dalam hanset gua.

Sory U allz, Cikgu ada hal. Pakwe cikgu ajak pergi tengok filem Narnia.

Sender:
Yayam.

Nasib baik cikgu hantar mesej kat gua. Kalau hantar dekat Prodo, mesti marah sakan dia. Dah la tak sempat mandi semata-mata nak teka kaler apa coli Cikgu Kila pakai hari ini. Lantas gua;

"Geng, Cikgu Kila tak dapat datang. Ada hal. Jom lepak kedai makan bawah ni"

Sampai-sampai dekat kedai makan, ada pelayan baru kerja. Makwe. Cun lagi. Baru habis SPM gamatnya.

Gadis Order: Ye Bang nak order apa?

Hamjah: Buku menu ada?

Gadis Order: Jimat kos Bang, tak ada. Tapi semua makanan ada. Di jamin.

Heck: Tak ade buku menu? Camna nak maju gini.

Gadis Order: Dalam proses Abang. Tengok la dalam masa dua bulan lagi.

Prodo: Makanan apa yang best kat sini.

Gua: Coli masak tiga rasa, Coli kari kuah X, Coli tengok Stim pun ade Prodo. Dah-dah. Cepat beritahu nak makan apa.

Prodo: Kalau begitu nak air kosong je. Free kan?

Kah Kah Kah. Hamjah, Heck dan Gua gelak sakan.

Hamjah: Air Kosong letak dalam coli ke Prodo? Haha.

Gadis Order: Yea Yea. Free je.

Heck: Nak air kosong juga.

Hamjah: Abang pun air kosong. Ais kurang ye.

Prodo: Babi. Babi. Babi. Amik sorang satu babi.

Hamjah: Gua tak bawak duit la. Dompet tertinggal.

Heck: Hujung tahun. Pokai bro. Haha.

Gua: Air kosong empat gelas.

Kata gua tenang. Sambil memerhati Gadis Order berlalu.

Gua: Buat bini bagus kan dia.

Semua usha Gadis Order itu.


40 ulasan:

princeduyong berkata...

biar pape...asal begaye

NAJ HEBAT berkata...

babi babi babi,

kata gadis order.


"nak buat bakal laki pon tak guna.. silap2 blanje aku minom air kosong je.. demm. Muke hensem tak bleh pakai, macam sial!"


ok dak?

wannurfazrini berkata...

mst byk stok coli nih . gua nak rembat ! pakai !

NOOR FATIN berkata...

sgt mulus gadis tu.ekkekekekeke

Puteri Iqa Izyan berkata...

argh.. tak pasal2 aku mencarut nih.

Encik Tikus berkata...

air kosong dalam coli, gua dapat imagine

K I E R A berkata...

wow

Miss ... berkata...

apsal lak buat bini bagus dia tu weh??

Anisa Hang Tuah berkata...

gadis order cun

zarifahmr berkata...

kenapa mesti coli???

hiro berkata...

gadis order penyabar.

~eZmALiZa~ berkata...

mesti angin je gadis order tu kan? :))))

adrinaqamarina berkata...

penyabar depan je, balik kat belakang kedai. abes ah korang, minum air coli

hamzah ian berkata...

babi je entry nih..

MATAHARI berkata...

babi babi babi. aku xfaham..

mekdonel berkata...

One of the truly best blog..

www.fdausamad.blogspot.com

Baca 3-4 entry lepas tu mesti jadi ketagih!

i m not kidding..blog brader ni memang awesome!

d_LA berkata...

haha..cian gadis order tu..kalo aku mebi aku dh kacau2 ngan tgn kot..hawhaw

areleaf berkata...

macam babi sekor2..

Sca Ndx berkata...

haha. kenapa coli. bukan ia masam kah?

chittysarah berkata...

gadis order xlayan n masih
sabar melayan
kerenah~~

salute!
lalalal~~

♥CIK SHA♥ berkata...

hahaha..sengal..aku rase baik ko g tengok cite hantu mak limah balik rumah..mesti ko teruja sebab dpt tgk antu kopek..gile panjanggg kopek die..coli pun banyak..wahaha..bodo punye cite..

alexa yussida berkata...

letak air liur lam air kosong korang!padan mukaaa

biskut berkata...

tuih...(gadiz order tuh meludah.)

eqacashperlala berkata...

gadis order naik nyampah dengan korang

hahahaha!

UnicBoyz berkata...

ya allah,kau ampunkanlah dosa abam hiro nih.amin.

xde button like la entry nih...

(komen mner ptt gua bg?)

mia berkata...

kahkahkaha..ni pgalaman sebenar ke hape ni en hiro?kemain menu seme nak ade coli kan..grrrrr

mimie berkata...

hahahaaa. kalo aku gadis order tu aku simbah muke korang ngn air kosong tu sekor2. hahaha :)

Mohd Nor Quiyyum berkata...

hiro
tanye prodo gadis order pakai coli kaler ape

echah mashuri berkata...

kedekutttttttt

vampire's lovex berkata...

baek bwak bekal air kosong je weyyy..

wat malu..hahaha

M I A J A M A L U D D I N berkata...

erk. sengal!! grr..

Miranisa =) berkata...

HAHAHAHA !!

shahjiehan berkata...

wah2...hebat dah sekarang eaaa... http://shahjiehan.blogspot.com/

- koroe - berkata...

tahu kah air hasil kemarahan pelayan adelah tidak lagi suci ?

Catherine- berkata...

kalo aku gadis order tu
aku dah simbah korang sume dgn air jamban

pastu minta maaf konon2 x sengaja..

sambil senyum menggoda~

wunny berkata...

perghh! nasib baik Gadis Order tak membantah. haha xD

ika berkata...

cissss .

Pyka Rahmat berkata...

kenapalah takde "coli untuk lelaki" kan.

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

okay gak air kosong tu.. kena jaga kesihatan.. ha3

miss nina berkata...

menu bukan2 je hiro ni. huhu