Berhati-Hati



Dalam dunia bercinta ini, unsur Jujur, Ikhlas dan Percaya memang penting. Kita buat drama sikit. Bukan drama Korea ya. Keh Keh Keh.


Jujur


Sayang, Abang mahu JUJUR ni. Sebenarnya, Abang nak tidur dengan Sayang. Satu malam je. Bukan apa Sayang, mahu tengok kejujuran Sayang kat Abang.


Ikhlas


Sayang, IKHLAS Abang katakan. Sayang pandai layan Abang. Baik punya servis la. Malam esok kita ON lagi ya?


Percaya


Sayang, PERCAYA akan Abang. Abang buat ni tuk masa depan kita. Jadi, Sayang konfem milik Abang, dan Abang konfem milik Sayang. Mari sayang. Mari. Mari.


Lihat? Jika cinta hadir pada orang yang tak sesuai dan waktu tak sesuai, harga cinta itu tak bernilai. Dia mungkin tak hargai cinta kita. Jadi, baik jangan bercinta lagi.


Pesanan ikhlas ini untuk makwe lepasan SPM nanti. Hati-hati menempuh dunia percintaan yang sebenar. Mahu lebih lagi, tanya kat akak-akak bakal komen entri ini nanti. Haha.

75 ulasan:

nadia berkata...

hihi..
nseb baik aku baru nak ambik upsr!

hahaha :D

zatty.hamid berkata...

uhh. untuk adik2 20an pon boleh x?
hehehehe.

Mimi Dyana berkata...

akak no comment. sebab akak xde pengalaman (bercinta) lagi. hahaha

Rara Farah berkata...

akak xcukup umo ag...nk berchenta buley..tp pndai2 ler hargai diri tuh..syg diri baru syg org...


tamao dh pgil hiro..pgil amir buley ka??hehehehe

bella. berkata...

sgt2 skong oke!
beware newcomers!!

Sca Ndx berkata...

Lu boleh jadi dokter cinta utk budak2 lah

Awanama berkata...

dear makwe lepas spm

ayang. jujur i katakan, i ni iklas untuk mencintai n percayalah i xkan sia-siakan ayang.


sincerely, jejaka sehensem sam bunkface.

LM berkata...

nak tips?meh tanya LM..haha,Dr cinta ni dulu tau.keh3.

farah berkata...

pergh nasihat!

Unknown berkata...

haa meh2 tanye "akak" Ery ni.
banyak pengalaman


hahahaha

HAN berkata...

tak payahh..buang mase je..berkawan berkawan dan berkawan.kumpul jela kawan ramai-ramai.lagi syiokk!hahahaha

hamzah ian berkata...

conec

liyanaziz berkata...

alolololo sweet abg hiro ni ye... muahahhaahha.. tq bang untuk tips bercinta ni.. eh salah, bukan tips, nasihat.. =)

cik fara berkata...

haha
kenape untok makwe2 lpas SPM je
x aci!

Anisa berkata...

hehehe..
untung saye tade pakwee
hohoho

Aida Azryn berkata...

oo.. utk lepasan spm je eh?XD

Bella ♥ berkata...

amanah fatonah sidik sigaraga sungguh jejaka dalam story ni. lu ke bro? hehe :DD

eqacashperlala berkata...

hahahaha!
adik2 lepasan spm masih fresh
meh sini akak ajar menggoda

hahahaha!

Nurhasnatul Nabila berkata...

aiii~ untung aku da khwen pas abeh spm ri tuh.. hahahahhaha

izuddinrahim berkata...

nampak macam ko yang paling otai la bab ni..
hehe

emirhasnan berkata...

hiro-hiro

Ifah berkata...

uit nape pelajar perempuan lepas spm jer? ish3

durrah berkata...

tak payah lah nak bercinta ni. kahwin je terus !

durrah berkata...

tak payah lah nak bercinta ni. kahwin je terus !

mira_nas berkata...

cinta itu gila..

Mcjust berkata...

cinta itu buta dan boleh membutakan bila asyik dk berkissing di tepi jalan sambil tak sedar org boleh langgar sampai accident dan sampai masuk spital dan buta. *fuhh lega senafas*

little ain berkata...

akak takde komen la. sebab akak ni ala ala feminis sikit. huhu :)

longlive singletinis!!

Puteri Iqa Izyan berkata...

aku baru nak amek spm taon dpn.
selamat la..
hua hua

fatian athiea berkata...

hamzah ada komen..
dye pun akak la??haahahaha

Unknown berkata...

mencik!!!

hey doktor cintan!

Mrs Poyo berkata...

nasib baik la aku tak amik apa-apa peperiksaan..
hahahahhaa

Unknown berkata...

lelaki malaysia kan romantik...

eh? eh? aku bc kat blog mana eak..

airin nabila berkata...

hahaha. aku suke entry neh. xde button like ea kat belog neh?? :P

Shahada Fauzi berkata...

tu dia doktor cinta hiro bagi nasihat..

aten berkata...

act kpd semua wanita2 yg blom mndirikan rumag tangga batu kayu...coz ta semua org dewsa boleh fkir baek dan x semua remaja xbole fkir baek or burok...:))

cikpia berkata...

gile sinis!!!! he he...... TERBAEK!!!

m i a berkata...

huwaa..hehhe...pedas wehh...but kreatipp gilee

Jef Hadi berkata...

stpm lu tak kira lak?

Mohd Nor Quiyyum berkata...

seb baik aku x sempat lalui zaman ni

mimizuzuhaha berkata...

tanya kat akak-akak?
haha..hancor..

aljambz berkata...

pehh.

Unknown berkata...

hurm..nampak sungguh kejujuran itu...

Bijen M. berkata...

Pehh.
Care juga kali ni.

wannurfazrini berkata...

haram tul entri ni! tp LIKEEEEE!

zarifahmr berkata...

RELA? demmm

ct haja berkata...

Nice one!

Awanama berkata...

hahaha. mati-mati aku ingat orang baru kahwin! sinis gile kauu.

Dyna Yvonne berkata...

tq abg hiro atas nasihat tu..adik teruja...
wakaka~
chait~
*bagus2..terkesan nasihat tu*

adrinaqamarina berkata...

oke. meh tanya akak meh.

hahah.

NAJ HEBAT berkata...

hye abang hiro.

jge diri babai.

jangan noty-noty yuu..

budak kecik berkata...

ye.meh akak nk komen ni..

cinta tu mcm chipsmore.kejap ade kejap xde.

tgk org tu comel,terjatuh cinta kt yg tu.
tgk org ni comel,terjatuh cinta kt yg ni.

pas2,alih2 semuanya melepas.cinta pn ilang dibawa oleh ribut taufan.

haish,ape yg ak merapu nih

gadisBunga™ berkata...

aha. peringatan yg bagus.

dgn org macamni lebih baik break up dari surrender. langsung tak menyesal. huu~

hackshitam berkata...

pandai...

tot tot kecik berkata...

salam..

sape yg rajin bercinta2 nih..??
tya abg yg post ni la..

aien berkata...

hahaha.. peringatan terbaik buat mereka..

Noor Fatin berkata...

seb bek aku muda lagi. keh3

ghost berkata...

lau dah sangap ON jer...pancung!

K I E R A berkata...

Woah -.-

Blog Eazy Izzuddin berkata...

berhati2 bila memilih cinta
hehe

Layans~
The Social Network

faINa989 berkata...

laki ckp camni kena kasi pancung!

beautiful_rose berkata...

uh?
cerita apa ni bang?
adik baru masuk tadika sila beri tunjuk ajar =p

vampire's lovex berkata...

entry ilmu chenta kah???

wakakaka....

mimio disaster berkata...

naseb baik aku bukan awek lepasan spm. hahahaa. lepasan pmr je :)
bab IKHLAS yg x bole blah sgt tuh! hahaha~

miss nina berkata...

cinta seperti itu seperti buih2, nampak berisi tapi kosong.

::cdot the dot:: berkata...

meh tanya HAKAK!!!


HAKAK wak lu!!!

Kay- berkata...

u cukup jujur buat statement terakhir tu .. hell yeah~!

Frodo Baggins berkata...

mau coobaaa??
adik2 yg DARA sekalian...


>>____<<

Fairuz Zainal berkata...

aku lelaki. so takyah tanye aku. kah kah kahh

cik hani berkata...

hehe.terbaik lahhh entry ni. :D

syafiqah ezam shah berkata...

gua yang lepas pmr ni lu taknak nasihat??haha..

ika berkata...

dahsyat betul cinta abang dekat sayang .

Melle Abadi berkata...

lelaki yang patut dijauhi

Awanama berkata...

akak? aku dah jadi makcik wei xD

Awanama berkata...

cinta itu buta

Cik Akma berkata...

bagus la bapak hiro ni, adik spm akan amik iktibar