Anak Dan KLCC


Kelihatan Mak Cik Berbaju Kebaya di pintu masuk KLCC. Senyum manja dia. Riak muka puas dan bangga bersatu.

Mak Cik Berbaju Kebaya sengih-sengih melihat seni bina KLCC. Pandangan meliar masyarakat urban di situ tak di ambil peduli.

"Kagum" itu saja dapat diungkapkan oleh Mak Cik Berbaju Kebaya.

Mana taknya. Heboh video anaknya comolot dengan jantan mana. Riuh satu kampung. Halimah Anak Mak Cik Kiah Gelang la hebohkan. Dengki dengan anak Mak Cik Berbaju Kebaya sejak kecil lagi. Halimah kurang cantik. Berdada kecik. Tak pandai bergaya. Kerja kilang saja. Menginap pula bukannya di Kuala Lumpur.

"Puas hati aku. Padan muka kau. Kau ingat kau sorang pandai comolot? Aku ni. Duduk kampung pun pandai laaa," ketawa Halimah puas.

Mak Cik Berbaju Kebaya masuk dalam KLCC. Seluruh dindingya diketuk. Bunyinya berlainan setiap tingkap. Tangga bergerak dipegangnya bersungguh.

"Mana ketua dekat sini?" tanya Mak Cik Berbaju Kebaya selepas nampak seorang lelaki beruniform kemas.

"Mengapa Mak Cik?" tanya Pak Guard mesra.

"Anak saya. Dia mula nak KLCC. Lepas tu dia nak pakwe dia pulak. Jadinya KLCC ni, emak dia punya la dak? Mak Cik ni emak kandung dia. Mak Cik nak ambil KLCC ni"

Pak Guard terus urut dada pelan-pelan. Mengucap panjang.


Pengajaran: Jangan buat malu keluarga di kampung.


50 ulasan:

zarifahmr berkata...

dia tak tau kampung lagi meriah dari klcc. kalah new york!

adrinaqamarina berkata...

lepas ni, sume pon nak berebut klcc tu.

betol. maruah keluarga, maruah kte jugak

MATAHARI berkata...

fuhh. hangat klcc.
anak dia bersyukur dengan 1.
mak dia pulak nak 2 batang pulak

rithau_al_deen berkata...

oouh!!~~
ta pham.. hahaha

hiro berkata...

boleh tahan xabi komen ko matahari.

cik 18 berkata...

hahahah..sengal gile ko..

btw, xde sape nak menara KL..

Afzainizam berkata...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

ohhhhh anak beranak ni nak KLCC hamboiii tamak halobanya...

betul lahhh jangan kasi malu itu kampung

Cik Diana berkata...

ayat bOleh tahan..
tinggi ilmu bhasa hirO niey.. ^^

kahirie berkata...

gaya iklan je.....tolong siramkan bunga ni....keh2

Encik Tikus berkata...

lempang mahu ? ehhe

Dyna Yvonne berkata...

amalkan kesopanan dan kesusilaan.
=)

MATAHARI berkata...

@cik 18 menara kl 1 je. jadi nanti menara warisan wajib buat 3. baru malaysia jadi bolehland

iszieylyanziy berkata...

hahaha,,gabungan kes klcc n iklan ahb erk??hahaha

Anisa Hang Tuah berkata...

dilarang bercuium

eqacashperlala berkata...

hahaha!
sengal lah!
klcc pilihan wanita2 zaman skang
huehuehue

anyway,betul ckp kau
jangan malukan family kitewww :p

hamzah ian berkata...

comolot best

afiqah berkata...

lu mmg gerek. jgn malukan keluarga di kampung.

areleaf berkata...

laa,manusia ke yang dalam video klcc tu?mati-mati gua ingatkan spesies jin..

kembatolo™ berkata...

orang comolot dengan bini pon tak penah tayang.. argh!!

wannurfazrini berkata...

aku pilih KLCC mcm ni !

M I A J A M A L U D D I N berkata...

got! aq fhm!

M I A J A M A L U D D I N berkata...

got! aq fhm!

dak eina berkata...

kah3 taboleh blah bab jgn buat malu keluarga di kampung~

mimie berkata...

ceh. mak die pon mau klcc? tamak halobe mcm anak :)

yaya berkata...

tudia. Kalau runtuh KLCC bangunan apa pulak lepas ni yang jadi mangsa?

alexa yussida berkata...

erk

dyba gula-gula berkata...

hahahaha!!!

athiea berkata...

alah..lu dah bgtaw pngajaran..
gua bru nk teka..

rawr!!

beautiful_rose berkata...

damn....pakwe anak makcik tu,lu kan hiro?








yessss!!! gua pasti itu =p

UnicBoyz berkata...

menara kl ngan menara alor setar semua orang tanak ker??

boleh tahan besar gak tuh..

keh keh keh

akema yazid berkata...

brader, menara condong pun best jugakkk!! ;p

Robot | Sakti berkata...

mak ngan anak, serupa saja.

hue hue hue

Anis izyan Abd Rahman berkata...

HIRO!!!
buat lawak kelas ringan je boleh tak
sumpah tak pahm!!

aaalllaaa~
isk

Catherine- berkata...

ok jer no hal beb~

Miss ... berkata...

wakakaka :p

Ain Zulaikha berkata...

kah kah kah... ape ke bendulnya makcik tu.. hehhee halimah pun satu, tak betul.. ngiahahhaa

Myra Arshad (: berkata...

huyo. pemes btol la KLCC lepas insiden comolot tu. lepas ni nak kena try depan THE STORE kangar pulak laaah! HAHAHAAHAH

░♥si lampu neon♥░ berkata...

TERJAH JAPP

mia berkata...

ni pasal 'dia pilih klcc dowh' ke?kahkahakhaka....

sengal betol la mkcik ni...eh ini seyes ke?

King Of Single berkata...

bhahaha...macik macik..

mimizuzuhaha berkata...

Suka hati mak dia je claim klcc dia punya haha biol makcik ni

aren berkata...

makcik,jgn amek klcc..

emymilia berkata...

mak dia pun nak KLCC dowhh...hu hu..

starzieti berkata...

haha ! ;D

F.a.S.h.E.e.H.a berkata...

Hahaha. Bangang. Ehh tak! Maksud gua entri ni kelakarr!

Bella ♥ berkata...

hakhakhak

TERBAEEEK! :)

liyanaziz berkata...

~lalalalalalalalalalalalalala~
anak mokcik comolot......

za petrelli berkata...

MULE2 DIE pilih pilih kllcc, pastu die pilih saye..

hahhaha..

terbaik ah weyh...

bantalijau berkata...

hahahaha....
aq pilih tido
`=,=

NOOR FATIN berkata...

gilakk.. haha